Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Ο Ιταλικός Στρατός δοκιμάζει drone με τουρκικούς πυραύλους


Δεκέμβριος 11, 2020. 19:08

Η Ιταλία είχε δείξει ενδιαφέρον από το 2009 με 2010 για ένα ένοπλο drone, ιδιαίτερα μετά την θεμελιώδη εμπειρία στο Αφγανιστάν.

Αφού ένα εξοπλισμένο με πυραύλους μη επανδρωμένο εναέριο όχημα είναι το καταλληλότερο μέσο που εγγυάται τη μέγιστη ασφάλεια για τα στρατεύματα στο πεδίο της μάχης, όπως αναφέρεται.

Ο συντάκτης δεν αναφέρεται (μάλλον σκοπίμως) στα εξοπλισμένα UAV που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο για το Καραμπάχ μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, στον οποίο τα εξοπλισμένα  μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πολέμου.

Μέχρι πρόσφατα η Ιταλία είχε ενδιαφέρον για  μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα MQ-1A PREDATOR και MQ-9 REAPER  τα οποία έχει ο ιταλικός στρατός και για αυτά απευθύνονταν πάντοτε στις ΗΠΑ.

«Ωστόσο, για να οπλιστούν τα REAPER απαιτείται ειδικό λογισμικό καθώς και ένα κιτ οδηγού λέιζερ ή / και GPS για τους πυραύλους / βόμβες, που παράγονται από την American General Atomics, των οποίων η πώληση, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία σχετικά με το θέμα, πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών».

Στην Ιταλία το 2017 αναπτύχθηκε το Leonardo, ξεκινώντας από το FALCO EVO UAV, μια έκδοση με οπλισμό drone που ονομάζεται ASTORE.

Το UCAV ASTORE έχει βάρος απογείωσης 650 kg και μπορεί να μεταφέρει έως 120 kg φορτίου.

Από την κοινοβουλευτική πράξη φάνηκε ότι drone Λεονάρντο θα δοκιμάζονταν με την τουρκική λέιζερ καθοδήγηση πυραύλων (που παράγεται από ROKETSAN) Cirit 70 χιλιοστών (με συνολικό κόστος άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ).

Προς το παρόν, τα αποτελέσματα των δοκιμών δεν είναι γνωστά, ούτε εάν θα πραγματοποιηθεί το ενδιαφέρον της  ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας για το ASTORE, όπως σημειώνεται από την Ιταλική Άμυνα.--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr