Ο Ερντογάν δεν συμφωνεί στο ‘κλείσιμο του φιλοκουρδικού HDP’


Δεκέμβριος 23, 2020. 17:27

Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν δεν συμφωνεί με το κλείσιμο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, όπως είχε προτείνει ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κόμματος- MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του MHP, Μπαχτσελί, είχε κάνει μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας χαρακτηριστικά «Η δικαιοσύνη και ο νόμος πρέπει σίγουρα να μπουν στο παιχνίδι, η κλειδαριά πρέπει να παραβιαστεί, ώστε να μην ξανανοίξει η πόρτα του HDP. Εννοώ, τη δυνατότητα μεταφοράς και απορρόφησης του HDP από την τουρκική πολιτική (τα τουρκικά κόμματα)».

 

Ο πρόεδρος Ερντογάν, που υπήρχε η περιέργεια για το τι θα έλεγε για το θέμα, έσπασε τη σιωπή του μετά από μέρες.

Εξέφρασε την αντίθεσή του στο κλείσιμο κομμάτων, ο Ερντογάν δήλωσε ότι 'για αυτό έγινε μεγάλή συζήτηση και το AKParti δυσκολεύεται να κλείσει το κόμμα. Αυτή είναι η απόφασή μας. Αντί να κλείσει το κόμμα, θα πρέπει να επιβάλλονται ποινές στα άτομα (που το καθοδηγούν)', όπως είπε.

 

Αντίδραση του φιλοκουρδικού κόμματος

 

Ο συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών- HDP, Μιτχάτ Σαντζάρ στις διαδοχικές δηλώσεις του προέδρου  του Εθνικιστικού Κόμματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί για το κλείσιμο του HDP,δήλωσε:

 «Το HDP είναι έτοιμο να πληρώσει οποιαδήποτε τιμή. Το HDP δεν είναι κτήριο. Πώς θα κλείσετε το HDP; Δεν μπορούν να βρουν καμία βάση για το κλείσιμο του HDP. Υπάρχουν σύνταγμα και νόμοι. Αν τα ‘μασήσουν’, θα βρούμε μια λύση, θα μεγαλώσουμε και θα προχωρήσουμε», είπε.

Haberler.com



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr