Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Πρώην πρωθυπουργός Αλγερίας: Ως πρωθυπουργός έλαβα 60 ράβδους χρυσού από πρίγκιπες του Κόλπου…


«Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλγερίας παραδέχεται: Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρωθυπουργός, έλαβα 60 ράβδους χρυσού από πρίγκιπες του Κόλπου σε αντάλλαγμα για την απόκτηση αδειών θήρευσης στο νότο της χώρας και τις πούλησα στη μαύρη αγορά», γράφει το δημοσίευμα.

Ιανουάριος 9, 2021. 21:37

 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλγερίας, Αχμέτ Ουγιαχία , δήλωσε κατά τη διάρκεια της δίκης του σήμερα, Σάββατο, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού, έλαβε 60 ράβδους χρυσού από πρίγκιπες στα κράτη του Αραβικού Κόλπου, σε αντάλλαγμα για την απόκτηση αδειών για κυνήγι στο νότο της χώρας.

 

 Ο Αχμέτ Ουγιαχία πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής συνεδρίας του φακέλου εγκατάστασης αυτοκινήτου και της υπόθεσης χρηματοδότησης της εκλογικής εκστρατείας, στην οποία δικάζεται στην ομάδα διακεκριμένων προσώπων στο καθεστώς του πρώην προέδρου Abdelaziz Bouteflika: «Οι αξιωματούχοι έδωσαν άδειες θήρευσης σε αντάλλαγμα δώρων», υποδεικνύοντας ότι προσέφερε τις 60 ράβδους χρυσού στην Τράπεζα της Αλγερίας. Αλλά τις απέρριψαν».

Ο Ουγιαχία εξήγησε ότι η άρνηση της Κεντρικής Τράπεζας να πληρώσει αυτούς τους ράβδους  τον ανάγκασε να τα πουλήσει στη μαύρη αγορά έναντι ποσού 350 εκατομμυρίων σε τοπικό νόμισμα.

Ο Ουγιαχία αρνήθηκε τις κατηγορίες δωροδοκίας εναντίον του, λέγοντας ότι υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της χώρας.

Ray al Youm

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr