Πρόεδρος Σερβίας: «Θα μας προτείνουν να αναγνωρίσουμε το Κοσσυφοπέδιο για να αποτρέψουμε την ένωση με την Αλβανία»


Ιανουάριος 24, 2021. 17:41. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αξιολόγησε σήμερα ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τη Μεγάλη Αλβανία θα «κερδίσουν αναμφίβολα» τις επερχόμενες πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο, τις οποίες, όπως ανέφερε, οι ξένοι θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια για να ασκήσουν πίεση στη Σερβία για να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Βούτσιτς είπε χαρακτηριστικά:  «μια τρομερά δύσκολη άνοιξη, ένα δύσκολο καλοκαίρι και ένα δύσκολο φθινόπωρο περιμένει τη Σερβία με κάθε έννοια από κάθε άποψη».

«Οι πολιτικές δυνάμεις που επιμένουν στην ένωση με την Αλβανία θα κερδίσουν σίγουρα αυτές τις εκλογές. Αυτό είπε ο  Ραμούς Χαραντινάι, είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος που προσδοκά να  συνασπισθεί με το κόμμα του Αλμπίν Κούρτι προκειμένου αργότερα να εκλεγεί πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου. Εάν εκλεγούν με αυτόν τον συνασπισμό  θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τη Μεγάλη Αλβανία», είπε ο Βούτσιτς στην «Πρώτη» τηλεόραση.

Πρόσθεσε ότι μετά από αυτό, οι ξένες δυνάμεις θα παρουσιάσουν, ως συμβιβαστική λύση, την ιδέα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία για να αποτρέψουν το σχηματισμό μιας Μεγάλης Αλβανίας.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη δύναμη της Σερβικής Λίστας (στο Κόσοβο), αλλά και να προετοιμαστούμε για έντονες πιέσεις», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Vijesti

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr