Ένα εκατομμύριο δόσεις κινεζικού εμβολίου έφτασαν στη Σερβία


Ιανουάριος 16, 2021. 18:42.Ελλάδα.


Βελιγράδι.

 Το αεροπλάνο με φορτίο ενός εκατομμυρίου δόσεων του κινεζικού εμβολίου Sinofarm καλωσορίστηκε από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στο Αεροδρόμιο ‘Nikola Tesla’ του Βελιγραδίου.

Εκτός από τον Σέρβο πρόεδρο, το αεροσκάφος καλωσόρισε ο υπουργός  Ζλάτιμπορ Λοντσάρ, ο αρχηγός της BIA, Μπράτισλαβ Κάσιτς, καθώς και ο Κινέζος πρέσβης στη Σερβία Τσεν Μπο. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε περίπου στις 9.50 τοπική ώρα.

Τα εμβόλια παραδόθηκαν σε 10 δοχεία και κάθε δοχείο περιέχει 125.000 εμβόλια, δήλωσε ο Βούτσιτς στο αεροδρόμιο.

Τόνισε ότι η Σερβία είναι σήμερα η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό διαφορετικών τύπων εμβολίων κατά του κοροναϊού στην Ευρώπη και ότι έως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, θα έχει συνολικά πέντε ή έξι διαφορετικές λύσεις για την καταπολέμηση του Covid-19.

Το κινέζικο "Sinofarm" είναι το τρίτο εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί στη Σερβία, μετά το "Pfizer" και το ρωσικό "Sputnik VE".

Κατά την υποδοχή του αεροπλάνου με τα εμβόλια, στο αεροδρόμιο "Nikola Tesla" του Βελιγραδίου, ότι η Επιτροπή του Οργανισμού Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών αναμένεται να αποφασίσει για την πιστοποίηση του Sinofarm, αλλά είναι πεπεισμένος ότι αυτά τα εμβόλια είναι εξαιρετικά, και ότι θα ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ να επιταχύνει τη διαδικασία εμβολιασμού από την επόμενη εβδομάδα.


Danas

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr