«Αυτή είναι η Ουάσινγκτον ή μια χώρα του τρίτου κόσμου;» ισραηλινό σχόλιο

 


Ιανουάριος 17, 2021. 10:06. Ελλάδα.

Τελ Αβίβ.

Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς που ανέρχονται στις 25 χιλιάδες θα εξασφαλίσουν τη διαδικασία της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, μια δύναμη που είναι τρεις φορές από τον αριθμό των στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία, ενώ οι πολλές χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή στις πρωτεύουσες τους για το φόβο ταραχών καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν πιθανούς ταραχοποιούς, μπλοκάροντας τις γέφυρες  της Βιρτζίνια που οδηγούν στην Ουάσινγκτον, γράφει Ισραηλινό δημοσίευμα.

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση ασφάλειας στην Ουάσινγκτον και ένας αποκλεισμός κατά των ταραχών από τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ στις πρωτεύουσες πολλών χωρών - αυτή είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ, τρεις ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν (Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 21).

Το FBI προειδοποίησε ότι ένοπλες ομάδες ακροδεξιών σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στο Καπιτώλιο. Τα παράθυρα σφραγίστηκαν, σηκώθηκαν φράκτες, κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενεργοποιήθηκε η Εθνική Φρουρά και η πρωτεύουσα - σύμβολο της Δημοκρατίας – έκλεισε για το κοινό.

 

 Άρχισε το μπλοκάρισμα των οδών στην πρωτεύουσα


Διαφημιστικό του FBI  στις στάσεις των λεωφορείων για αναζήτηση πληροφοριών

Η ορκωμοσία του Μπάιντεν είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε ασυνήθιστα μικρή μορφή σε κάθε περίπτωση, λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού - και τα μέτρα ασφαλείας θα μείωναν περαιτέρω το μέγεθός της. 

Το Washington Mall - το οποίο συνδέει το Μνημείο του Λίνκολν, το Μνημείο της Ουάσιγκτον και το Καπιτώλιο, και συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες - είναι κλειστό για μια εβδομάδα και εκτιμάται ότι ο αριθμός των στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς θα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των θεατών κατά τα εγκαίνια.

 Αξιωματούχοι ασφαλείας συζητούν τις τελευταίες ημέρες την πιθανότητα διεξαγωγής των εγκαινίων στη ροτόντα κάτω από το θόλο του Καπιτωλίου αντί στο δυτικό μέτωπο του κτηρίου, αλλά προς το παρόν - ο Μπάιντεν επιμένει στην ορκωμοσία του στη μόνιμη τοποθεσία. 

Τα δεύτερα εγκαίνια του Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1985 πραγματοποιήθηκαν στον Λευκό Οίκο και την επόμενη μέρα αποκαταστάθηκε στη Ροτόντα, λόγω ιδιαίτερα σκληρών καιρικών συνθηκών.



Η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της ακροδεξιάς στα κοινωνικά δίκτυα αποκάλυψε ότι ο αριθμός των μελών του Telegram αυξήθηκε σημαντικά, αφού η Google και η Apple μπλοκάρουν το δίκτυο Parler που χρησιμοποιούν πολλοί από αυτούς και αφού το Twitter και το Facebook ενήργησαν εναντίον τους.

 Αυτό καθιστά δύσκολο για τα όπλα επιβολής να παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους προκειμένου να αποτρέψουν εκ των προτέρων περαιτέρω βίαιες ενέργειες, σημειώνεται χαρακτηριστικά.


 

News1
--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr