«Στρατιωτική άσκηση στη Γάζα με πολιτικά και στρατιωτικά μηνύματα»


Ιανουάριος 1, 2020. 20:45

Εμπειρογνώμονες και παρατηρητές σημειώνουν ότι η κοινή στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε χθες από παλαιστινιακές ομάδες στη Γάζα, έφερε σημαντικά πολιτικά και στρατιωτικά μηνύματα, ειδικά όσον αφορά τις συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας και γενικά στην περιοχή, γράφει η τουρκική εφημερίδα Star.

Παλαιστινιακές ομάδες στη Γάζα πραγματοποίησαν μια κοινή στρατιωτική άσκηση χθες, η πρώτη του είδους της, όσον αφορά την περιοχή και τη συμμετοχή.

Ο σκοπός της άσκησης, που πραγματοποιήθηκε από το «Κοινό Επιμελητήριο Ομάδων Αντίστασης», το οποίο περιλαμβάνει τις στρατιωτικές πτέρυγες άλλων παλαιστινιακών ομάδων στη Γάζα, εξαιρουμένου του κινήματος Φατάχ, ανακοινώθηκε ως αύξηση της ικανότητας των μαχητών και της ετοιμότητάς τους να πολεμούν υπό διάφορες συνθήκες.

Με την ονομασία «Σκληρή Γωνία» η άσκηση προσομοιώνει την αντιμετώπιση πολλαπλών σεναρίων για την αντιμετώπιση ισραηλινών επιθέσεων από ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο  Αμπού Χάμζα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας του Κινήματος Ισλαμικής Τζιχάντ, δήλωσε ότι η άσκηση αποσκοπούσε στην αύξηση της κοινής εργασίας και της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών πτερυγίων των ομάδων αντίστασης.

Εκφράζοντας την άσκηση ως «ενσάρκωση των προσπαθειών της αντίστασης να αυξήσει μόνιμα την ετοιμότητα της αντίστασης για τον πόλεμο», ο Αμπού Χάμζα δήλωσε ότι στην άσκηση στην οποία θα εφαρμοστούν διάφορα σενάρια θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρομαχικά.

Σημειώνοντας ότι έδωσαν το μήνυμα με την άσκηση ότι «ο λαός της αντίστασης είναι έτοιμος να υπερασπιστεί» και ότι «έχουν τη δύναμη να πάρουν μια κοινή απόφαση να ανταποκριθούν σε οποιονδήποτε πόλεμο εναντίον του λαού», ο Αμπού Χάμζα προειδοποίησε το Ισραήλ να μην επιχειρήσει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού και προειδοποίησε ότι « θα βρει ενότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Star

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr