Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Το Κάιρο ενημέρωσε την Τρίπολη τους όρους για αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ, επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας της Λιβύης -  (φωτογραφία Αρχείου)

Ιανουάριος 22, 2021. 09:49. Ελλάδα.


Κάιρο.

Η Αίγυπτος ενημέρωσε τη κυβέρνηση της Λιβύης, στην Τρίπολη, τους όρους συμφιλίωσης για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ Αιγύπτιων αξιωματούχων και του Chargé d'Affairs της Λιβυκής Πρεσβείας στο Κάιρο.

Σύμφωνα με αιγυπτιακό δημοσίευμα στη συνάντηση συζητήθηκε η επανέναρξη της αιγυπτιακής διπλωματικής εκπροσώπησης στη Λιβύη, καθώς το Κάιρο ενημέρωσε την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας τους όρους για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων και μεταξύ αυτών των προϋποθέσεων ήταν ότι οι Αιγύπτιοι στη Λιβύη δεν θα υποστούν καμία ενόχληση.


Ο βοηθός Υπουργός Εξωτερικών Πρέσβης Ναμπίλ αλ Χαμπάσι  επεσήμανε το βάθος των ιστορικών σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφικών χωρών, την έκταση της αλληλεξάρτησής τους και την ανάγκη να εργαστούν για την ενίσχυση, ενοποίηση και εδραίωση αυτής της σχέσης προς το συμφέρον των δύο αδελφικών λαών.

Αυτό έρχεται ως συνέχεια σε όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών κατά την επίσκεψη των μελών της Εθνικής Επιτροπής της Αιγύπτου, για το λιβυκό ζήτημα, στα τέλη Δεκεμβρίου, και του μόνιμου συντονισμού μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, του Μοχάμεντ αλ-Ταχέρ Σιγιάλα και του υπουργού Εξωτερικών Σάμεχ Σουρκί.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η διεξαγωγή διαδοχικών συναντήσεων για την αντιμετώπιση και επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η συνάντηση είναι η τρίτη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της πρεσβείας της Λιβύης στο Κάιρο και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών.

Shorouk News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr