Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Αποκάλυψη: Συνάντηση Ισραήλ – Συρίας υπό τη Ρωσική αιγίδα


Ιανουάριος 18, 2021. 18:34. Ελλάδα.

 

Σήμερα, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν αναφορές, επικαλούμενα το Κέντρο Μελετών Jusoor, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, αναφέροντας ότι η ρωσική βάση Χμέιμιμ στα Λατάκια τον περασμένο μήνα, φιλοξένησε μια συνάντηση ασφαλείας μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Έκθεση που εκδόθηκε από το Κέντρο ανέφερε ότι ο Ισραηλινός πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ε.Δ., Στρατηγός Τζαντι Έισενκοτ και ο πρώην αξιωματούχος της Μοσάντ Αρι Μπεν Μενάσε παρευρέθηκαν από την ισραηλινή πλευρά, ενώ η αντιπροσωπεία της Συρίας περιλάμβανε τον Διευθυντή του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας, Στρατηγό Αλί Αλ-Μαμολούκ, και τον σύμβουλο ασφαλείας στο Ρεπουμπλικανικό Παλάτι, Μπασάμ Χασάν, καθώς και τον διοικητή των Ρωσικών δυνάμεων στη Συρία Αλεξάντερ Τσαϊκόφ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το Ισραήλ ζήτησε την πλήρη απομάκρυνση του Ιράν και των πολιτοφυλακών του από τα συριακά εδάφη, την αναδιάρθρωση των στρατιωτικών οργάνων και των οργάνων ασφαλείας και τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης στη Δαμασκό που θα περιλαμβάνει  και την αντιπολίτευση, ενώ η Συριακή αντιπροσωπεία ζήτησε να διευκολυνθεί η επιστροφή στον Αραβικό Σύνδεσμο και να λάβει οικονομική βοήθεια για την αποπληρωμή των ιρανικών χρεών και να σταματήσουν τις Δυτικές κυρώσεις.

Ώστε να δοθεί η δυνατότητα να απελαθεί το Ιράν από τη Συρία, ενώ δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από το Τελ Αβίβ ή τη Δαμασκό.

Al Dostor

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr