Οργή στη Σόφια: «Μογγόλους» τους αποκαλούν οι Σλαβομακεδόνες


Ιανουάριος 31, 2021. 19:38. Ελλάδα.

Οργή και θυμός προκλήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα από τη δημοσίευση του πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας, Λιούπτσο Αγκελέσκι,  για τα 40ά γενέθλια του ποδοσφαιριστή (της Βουλγαρίας) Ντιμίταρ Μπερμπατόφ, όπως σημειώνει η βουλγαρική «24 Ώρες».

Σκανδαλώδη θεωρείται η αναφορά ότι ο ποδοσφαιριστής παρουσιάζεται ως ‘Μακεδόνας’ από τη ‘Μακεδονία του Πιρίν’ και συγκεκριμένα από το Μπλαγκόεβγκραντ. Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ο συντάκτης δείχνει τη δυσαρέσκειά του χαρακτηρίζοντας τους Βουλγάρους ως «Μογγόλους».

Πραγματική έξαρση παρατηρήθηκε στα (βουλγαρικά) κοινωνικά δίκτυα από τις αναφορές αυτές γράφει η Μπλίτς, σημειώνοντας τις ευχές που γράφηκαν από πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας στη σελίδα του ποδοσφαιριστή:


«Χρόνια πολλά στον σπουδαίο ποδοσφαιριστή, τον Μακεδόνα από το Μπλαγκόεβγκραντ μας, …τον θρύλο Ντιμίταρ Μπερμπατόφ. Ο πατέρας του, Ιβάν, έφερε τον 15χρονο Μίτκο (σημ. χαϊδευτικό του Ντιμίταρ- όπως το Μήτσος από το Δημήτριος) για πρόβες στον «Βαρντάρ» αλλά οι δικοί μας δεν είδαν το μεγάλο του ταλέντο και τον έδωσαν σε αυτούς. Το μαργαριτάρι μας από πατέρα Μακεδόνα παίζει με τους Μογγόλους», έγραψε ο Λιούπτσο Αγκελέσκι προκαλώντας αισθήματα γελοιοποίησης και θυμού από τους συμπατριώτες μας, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Το αξιοσημείωτο σε όλη αυτήν την αντιπαράθεση είναι ότι οι διαφωνίες από το πολιτικό έχουν επεκταθεί και στον αθλητικό χώρο.

Blitz.bg, 24chasa.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr