Αμφιβολίες για τα τουρκικά δημοσιεύματα περί ανακάλυψης φλέβας χρυσού


Σχετικό δημοσίευμα από το CNNturk


Ιανουάριος 2, 2021. 21:19


Δεν κρύβεται ο ενθουσιασμός στον  τουρκικό Τύπο καθώς γράφει για μια μεγάλη κατάθεση χρυσού στα δυτικά της χώρας, σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας λιπασμάτων «GÜBRETAŞ», η νέα κατάθεση περιέχει ποσότητα χρυσού περίπου 3,5 εκατομμύρια ουγγιές, που σήμερα αξίζουν περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτιμάται, μάλιστα,  ότι μέσα σε δύο χρόνια η Τουρκία θα αρχίσει να παράγει χρυσό.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ανέφερε τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους ότι η Τουρκία έσπασε ρεκόρ πέρυσι με παραγωγή 38 τόνων χρυσού. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι ο στόχος για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι να επιτευχθεί ετήσια παραγωγή 100 τόνων χρυσού.

Παρά την τουρκική ανακοίνωση της ανακάλυψης χρυσού, εκτός της χώρας υπάρχουν εκείνοι που αμφισβητούν την αυθεντικότητά της. 

Ο ισχυρισμός είναι ότι τα δεδομένα σχετικά με τις ποσότητες χρυσού που ανακαλύφθηκαν είναι υπερβολικά και προορίζονται στην πραγματικότητα να δημιουργήσουν μια πιο θετική ατμόσφαιρα στην τουρκική οικονομία και να επιβεβαιώσουν την κατάσταση της λίρας η οποία έχασε κατά περασμένο έτος 30 τοις εκατό της αξίας της…

Nziv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr