Ο Πενταρόφσκι λαμβάνει τα διαπιστευτήρια του νέου Έλληνα πρέσβη στα Σκόπια


Ιανουάριος 12, 2021. 21:42. Ελλάδα.

Σκόπια.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι έλαβε τα διαπιστευτήρια του νεοδιορισμένου πρεσβευτή έκτακτου και πληρεξούσιου της Ελλάδας, Ρούσσου Κούνδουρου.

«Στην τελετή, ο πρόεδρος Πενταρόβσκι δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σήμερα χαρακτηρίζονται από φιλία, υψηλό βαθμό πολιτικού διαλόγου και δέσμευση για πολιτική καλής γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας».

 Ο Πρόεδρος Πενταρόβσκι εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι την επόμενη περίοδο θα δοθεί προτεραιότητα στην υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, τα οποία θα επηρεάσουν την περαιτέρω εντατικοποίηση των οικονομικών σχέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου.

Ο πρέσβης Κούνδουρος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει τη χώρα μας στη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε ισχυρή δέσμευση για ενίσχυση των συνολικών διμερών σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας.

Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr