Το ισραηλινό υποβρύχιο δεν πήγε στον Περσικό Κόλπο… όπως αναφέρθηκε


Ιανουάριος 6, 2021. 21:47

Η αποστολή του ισραηλινού υποβρυχίου, που όπως είχε δημοσιευθεί από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν να εισέλθει στον Περσικό Κόλπο, τελικά  εντοπίστηκε σε λιμάνι του Ισραήλ.

Η διέλευση του υποβρυχίου από το κανάλι του Σουέζ παραπλάνησε τα  διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς είχε υποτιθέμενη πορεία προς τον Περσικό Κόλπο μετά από τις εντάσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι το ισραηλινό υποβρύχιο όχι μόνο δεν έφτασε στα νερά του Περσικού Κόλπου, αλλά δεν πέρασε καν  το Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ , αφού  εντοπίστηκε στα παράλια του Ελάτ- στο ισραηλινό λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα.


Ο ισραηλινός πολεμικός ανταποκριτής Σάι Λεβί δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός υποβρυχίου που εμφανίστηκε στην επιφάνεια από την ακτή της παραθεριστικής πόλης Ελάτ, ισχυριζόμενος ότι το υποβρύχιο δεν έφτασε ποτέ στο Ιράν.

«Το υποβρύχιο του ναυτικού, το οποίο ανέφεραν όλα τα μέσα ενημέρωσης, κατευθυνόταν προς το Ιράν ... αλλά έφτασε με ασφάλεια στην περιοχή, τη νότια παραθεριστική πόλη του Ελάτ», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το υποβρύχιο δεν παρατηρήθηκε στα νερά του Περσικού Κόλπου, παρά τις δηλώσεις των μέσων ενημέρωσης για την παρουσία του εδώ, και, προφανώς, ο λόγος για τον τερματισμό της εκστρατείας στις ακτές του Ιράν ήταν η προειδοποίηση της Τεχεράνης,  που απείλησε το Ισραήλ με την άμεση καταστροφή του υποβρυχίου σε περίπτωση που πλησίαζε το Στενό του Ορμούζ.
--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr