Σκόπια: Ψηφίστηκε ο νόμος για την απογραφή του πληθυσμού

 


Ιανουάριος 21, 2021. 23:25. Ελλάδα.

 

Σκόπια.

Με 62 ψήφους υπέρ, χωρίς αντιρρήσεις και αποχές, το κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας ψήφισε νόμο για την απογραφή του πληθυσμού, των νοικοκυριών και των κατοικιών.

Υπέρ, ψήφισαν οι βουλευτές από την πλειοψηφία του SDSM, DUI, Besa. Η απογραφή έλαβε την υποστήριξη του συνασπισμού της αντιπολίτευσης της Συμμαχίας για τους Αλβανούς και Εναλλακτικούς.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το VMRO-DPMNE δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, με τη δικαιολογία ότι η απογραφή αποτελεί  ‘πολιτική επιχείρηση’ αντί για στατιστική.

Η απογραφή έχει προγραμματισθεί  να γίνει από 1ην ως την 21 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με τον  νόμο θα συλλεχθούν δεδομένα πληθυσμιακά, ο αριθμός των νοικοκυριών στη χώρα και στη συνέχεια τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μακροοικονομικών πολιτικών ή για επιστημονικούς και στατιστικούς σκοπούς.

Η τελευταία απογραφή στη χώρα πραγματοποιήθηκε πριν από 19 χρόνια- το 2002. Η απογραφή ξεκίνησε το 2011 αλλά σταμάτησε μετά την παραίτηση της επιτροπής απογραφής.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr