Τίρανα: Η Ρωσική Πρεσβεία χαρακτηρίζει ως πρόκληση τις αναφορές για ένωση Κοσσυφοπεδίου- Αλβανίας


Ιανουάριος 24, 2021. 19:14. Ελλάδα.

 

Μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, σχετικά με το δημοψήφισμα για την ενοποίηση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο, η ρωσική πρεσβεία στην Αλβανία αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας αυτές τις δηλώσεις  ως πρόκληση, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

«Πρόκειται για μια άλλη πρόκληση, που εμπλέκεται στην ιδεολογία της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία πρόσφατα εξελίχθηκε όλο και πιο έντονα στην περιοχή και απειλεί άμεσα την εδαφική ακεραιότητα των βαλκανικών κρατών», έγραψε η Πρεσβεία ως απάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν από λίγες μέρες ο Ραμούς Χαραντινάι δήλωσε ότι για την περαιτέρω εδραίωση του Κοσσυφοπεδίου στη διεθνή σκηνή θεωρεί ως επιλογή ένα δημοψήφισμα για την Εθνική Ένωση (με την Αλβανία).

«Εξήγησα τον κίνδυνο να παραμείνει το Κοσσυφοπέδιο στην ίδια θέση για πολλά ακόμη χρόνια, να περιβάλλεται και να απομονώνεται.  Η επόμενη επιλογή θα είναι το δημοψήφισμα που διοργανώνεται για την ενοποίησή μας με την Αλβανία, γιατί δεν θα παραμείνουμε αδρανείς. Αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αλλά το Κοσσυφοπέδιο χρειάζεται απλώς ένταξη στο ΝΑΤΟ, είτε ως ανεξάρτητο κράτος είτε ως ενωμένο με την Αλβανία».

Η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας έρχεται λίγες ημέρες μετά τη «σύγκρουση» μεταξύ των Τιράνων και της Μόσχας ήταν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όπου ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα τα χαρακτήρισε ακατάλληλα και προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσικής Πρεσβείας στη χώρα μας για το εμβόλιο Sputnik V που θα μπορούσε να προσφερθεί στη χώρα μας, όπως σημειώνει το αλβανικό Top Channel.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr