«Η διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας ξεκίνησε για πρώτη φορά στον Ασπρόπυργο Αττικής»


Ιανουάριος 23, 2021. 20:25. Ελλάδα.


Κορυτσά.

Στο Ασπρόπυργο στην Ελλάδα, μια περιοχή στα περίχωρα της Αθήνας όπου ζουν πολλοί Αλβανοί, η εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας ξεκίνησε για πρώτη φορά, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Το μάθημα ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 20 μαθητών ηλικίας 7-13.

Τα παιδιά πρώτα μίλησαν για την ιστορία της αλβανικής γλώσσας και του αλβανικού αλφαβήτου, πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Η δασκάλα Λευτέρι Μετκάι κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του αλβανικού κράτους στην Ελλάδα, την πρέσβειρα Λουέλα Χαϊνταράγκα τον αναπληρωτή πρέσβη Άλεξ Γιάσο Aleks και οι συντονιστές της διασποράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, Γιονέντα Ντοντάι και Αουρέλα Κοντούρι τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

Το άνοιγμα αυτού του μαθήματος αλβανικής γλώσσας στο Ασπρόπυργο είναι ο καρπός της πρωτοβουλίας «GJUHA SHQIPE NA THERRET» [ Η αλβανική γλώσσα μας καλεί] που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Γονέων του Μαθήματος Αλβανικής Γλώσσας σε τάξη, καθώς αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στο άνοιγμα  και άλλων τάξεων για τη μάθηση της αλβανικής γλώσσας στην Αθήνα», είπε η Μετκάι.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συμπατριώτες στην Αθήνα αγαπούν και εκτιμούν την αλβανική γλώσσα υποστηρίζοντας οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία.

Για τέσσερα χρόνια, κυρία Λευτέρι μέσω της πρωτοβουλίας «Η Αλβανική γλώσσα μας καλεί» συνεργάζεται με μαθητές στο Ρέντη και είπε ότι περιμένουν και εκεί τα παιδιά στην Αθήνα να μάθουν την αλβανική γλώσσα.

«Απαιτείται πολλή δουλειά από εμάς τους δασκάλους της διασποράς στην Ελλάδα, επειδή η αφομοίωση εδώ είναι πιο σοβαρή.

 Ας επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία παντού στην Ελλάδα και να αναπτυχθεί η εθνική εκπαίδευση αυτών των παιδιών, να μάθουν Αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί», δήλωσε ο δασκάλα Λευτέρι Μετκάι.

Για να γίνετε μέλος της ομάδας "Gazeta Diaspora Shqiptare" απλώς κάντε κλικ: Εγγραφείτε στην ομάδα και η αίτησή σας θα εγκριθεί αμέσως, γράφει το δημοσίευμα.

Korca Today

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr