Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρουν drone σε αεροπορική βάση της Ρουμανίας


Ιανουάριος 5, 2021. 20:59

Βουκουρέστι.

Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα MQ-9 Reaper και περίπου 90  Αμερικανοί στρατιωτικοί θα σταθμεύουν τους επόμενους μήνες στην  71η αεροπορική βάση Emanoil Ionescu στην Câmpia Turzii, στη βορειοδυτική Ρουμανία.

Αυτό ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας, χωρίς να διευκρινισθεί ο αριθμός των drone.

«Ο αμερικανικός στρατός θα διεξάγει αποστολές συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αεροπορικής αναγνώρισης προς υποστήριξη των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ», ανακοίνωσε ο ρουμανικός στρατός. Η ρουμανική πολεμική αεροπορία μέσω της στρατηγικής αεροπορικής βάσης βάση Emanoil Ionescu θα παρέχει την απαραίτητη τεχνική, επιχειρησιακή και υλικοτεχνική υποστήριξη για αυτά τα καθήκοντα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης τους στη Ρουμανία.

»Η παρουσία των Αμερικανών συμμάχων στο έδαφος της χώρας παρέχει μια ευκαιρία για ανάπτυξη, δοκιμή και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της μάχης και οι κοινές δραστηριότητες αποτελούν βασικό στοιχείο για την αύξηση του επιπέδου αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη ρουμανική HotNews.ro οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να επενδύσουν περισσότερα από 130 εκατομμύρια δολάρια στον εκσυγχρονισμό της ρουμανικής 71ης αεροπορικής βάσης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική επένδυση στην Ευρώπη το 2021.

Η βάση στην Câmpia Turzii θα χρησιμεύσει ως κέντρο διέλευσης για τις επιχειρήσεις της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr