Το Facebook αναγκάζεται να διορίσει αντιπρόσωπο στην Τουρκία


Ιανουάριος 18, 2021. 18:17. Ελλάδα.


Το Facebook δήλωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε τη διαδικασία ορισμού μιας νομικής οντότητας ως τοπικού εκπροσώπου στην Τουρκία βάσει ενός νέου νόμου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκεί με την επιδίωξη να μετριάσουν τη διαφορά.

Ο νόμος επιτρέπει στην τουρκική κυβέρνηση να αφαιρέσει περιεχόμενο από τις πλατφόρμες αντί να το εμποδίζει μπλοκάροντάς το, όπως έκανε στο παρελθόν.

Η κίνηση προκάλεσε ανησυχία καθώς οι Τούρκοι πολίτες στράφηκαν περισσότερο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, αφού η Άγκυρα προβαίνει σε περιορισμούς κυρίως στα mainstream media.

Οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα επιτρέπουν τουρκικές διαφημίσεις από τις 19 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία κατέστησε σαφές ότι η απόφασή της δεν θα αλλάξει τα κριτήρια που καθορίζουν τι επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται στο Facebook, ούτε τη διαδικασία εξέτασης κρατικών αιτημάτων.

Και το Facebook πρόσθεσε σε δήλωση, «Θα αποσύρουμε τον εκπρόσωπο εάν αντιμετωπίσουμε πίεση», προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να δεσμεύεται να διατηρήσει την ελευθερία έκφρασης και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Άλλες εταιρείες έχουν διορίσει αντιπροσώπους σύμφωνα με έναν πρόσφατα τροποποιημένο νόμο για το Διαδίκτυο.

Πριν από ένα μήνα, το YouTube, το οποίο ανήκει στην Alphabet, το οποίο κατέχει επίσης το Google, δήλωσε ότι είχε λάβει παρόμοια απόφαση.

Στο Facebook, στο YouTube και στο Twitter έχουν επιβληθεί πρόστιμα στην Τουρκία τους τελευταίους μήνες επειδή δεν συμμορφώθηκαν με το νόμο.

Dostor.org.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr