Το Ιράκ καλεί το ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας


Φεβρουάριος 16, 2021. 21:33. Ελλάδα.


 Βαγδάτη.

Ο πρωθυπουργός και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ, Μουσταφά Αλ Καντίμι, έκανε έκκληση την Τρίτη για ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Ιράκ και του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη χώρα.


Ο Αλ Καντίμι είπε, κατά τη διάρκεια  της τηλεφωνικής κλήσης που έλαβε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γένς Στόλτενμπεργκ:

«Πρέπει να αναπτύξουμε συνεργασία με τον Οργανισμό Συνθήκης του Βόρειου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) υπό το φως των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, να συνεχίσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις ενάντια στην τρομοκρατία και καταδίωξη των υπολειμμάτων των τρομοκρατικών συμμοριών ISIS», σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ εξήρε τα βήματα της ιρακινής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επιβεβαίωσε την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στο Ιράκ στις προσπάθειες καταπολέμησης των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τον θαυμασμό των χωρών του ΝΑΤΟ για τα μέτρα που έλαβε η ιρακινή κυβέρνηση στη δέσμευσή της για τη μεταρρυθμιστική προσέγγιση που υιοθέτησε και προχώρησε στην εφαρμογή της.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζήτησαν την κοινή συνεργασία μεταξύ του Ιράκ και του ΝΑΤΟ και τους τρόπους βελτίωσής της, ιδίως όσον αφορά την παροχή υποστήριξης στους ιρακινούς φορείς ασφαλείας και στους τομείς της εκπαίδευσης του στρατού, της παροχής συμβουλών και της συνεργασίας πληροφοριών, σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τις οδηγίες της ιρακινής κυβέρνησης και με τρόπο που να διατηρείται η κυριαρχία του Ιράκ.

Dostor

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr