Μήνυση Ερντογάν κατά Ολλανδού αρχηγού πολιτικού κόμματος για …δυσφήμιση


Φωτό από παλαιότερη ανάρτηση του Geert Wilders

Φεβρουάριος  18, 2021. 20:19. Ελλάδα.

Στις 16 Φεβρουαρίου, η τουρκική Γενική Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα εναντίον του ακροδεξιού βουλευτή Geert Wilders για δημοσίευση στα κοινωνικά μέσα στην οποία δυσφημίσει τον Τούρκο πρόεδρο.

Σε ανακοίνωση, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην Άγκυρα ανέφερε ότι η έρευνα για τον Wilders, ο οποίος είναι επικεφαλής του «Κόμματος της Ελευθερίας», ξεκίνησε λόγω μιας ανάρτησης στο Twitter «που περιείχε φωτογραφία και γραπτή προσβολή στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», με ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου, όπως επισημαίνει η Hurriyet.

Ο Ολλανδός βουλευτής στις 15 Φεβρουαρίου, χαρακτηρίζει τον Ερντογάν ως τρομοκράτη και ζητά να σταματήσει η επιρροή του στις Κάτω Χώρες καθώς να εκδιωχθεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ και να απελαθεί ο Τούρκος πρέσβης.

Ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Τουρκίας,  Φαχρετίν Αλτούν, χαρακτήρισε τις παρατηρήσεις του Wilders ως «ομοφυλοφιλική συμμορία των νεοναζί», εκφράζοντας ανησυχία ότι «φαινομενικά μετριοπαθείς κυβερνήσεις και υποτιθέμενοι υπεύθυνοι πολιτικοί» φαίνεται να μοιράζονται τις απόψεις του ακροδεξιού βουλευτή της Ολλανδίας.

Ο Αλτούν, αναφερόμενος σε μια δημοσίευση έκθεσης του Ολλανδικού Εθνικού Συντονιστή για την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία, η οποία περιείχε διάφορες αξιώσεις εναντίον της τουρκικής κοινότητας στις Κάτω Χώρες, δήλωσε ότι το "αβάσιμο, μεροληπτικό και αδαές" έγγραφο πρέπει να θεωρηθεί πιο σοβαρό πρόβλημα από ό, τι η άποψη του Wilders.

«Η Τουρκία και η τουρκική κοινότητα στην Ευρώπη ήταν πάντοτε προπύργια κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού. Το να λέμε το αντίθετο παίρνουμε την πλευρά του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας », δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

 

Παλαιότερη ανάρτηση του Ολλανδού βουλευτή με τις θέσεις του έναντι της Τουρκίας

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr