Ρωσική βάση: Η φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» πρώτη φορά σε λιμάνι του Σουδάν

 


Φεβρουάριος 28, 2021. 19:39. Ελλάδα.


Η φρεγάτα «Αντμιράλ Γκριγκόροβιτς» ήταν το πρώτο από τα ρωσικά πολεμικά πλοία που μπήκαν στο λιμάνι του Σουδάν, ανέφερε την Κυριακή το γραφείο Τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

«Το πλήρωμα της φρεγάτας «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας επισκέφθηκε το λιμάνι του Σουδάν, όπου, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας του Σουδάν, θα δημιουργηθεί σημείο υλικοτεχνικής υποστήριξης για το ρωσικό ναυτικό», όπως σημειώνεται.

Κατά την επίσκεψη του ρωσικού πλοίου, θα λάβει τροφοδοσία  και θα δοθεί η ευκαιρία στο πλήρωμα μετά τη συμμετοχή του στην  πολυεθνική ναυτική άσκηση «ΑΜΑΝ 2021» στην Αραβική Θάλασσα.

Σύμφωνα με τον στόλο, η παρουσία ενός σημείου υλικοτεχνικής υποστήριξης για το ρωσικό ναυτικό στο έδαφος του Σουδάν πληροί τους στόχους της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, είναι αμυντικής φύσης και δεν στρέφεται εναντίον άλλων κρατών.

Το ρωσικό ναυτικό δημιουργεί ένα κέντρο logistics στην Ερυθρά Θάλασσα βάσει μια συμφωνίας που υπέγραψε η Ρωσική Ομοσπονδία με το Σουδάν όπως έγινε γνωστό τον περασμένο Δεκέμβριο, σημειώνει ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr