Βελιγράδι: Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του σερβικού στρατού ανακοινώθηκε από τον υπουργό Άμυνας

 


Nora b-52

Φεβρουάριος 7, 2021. 18:31

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Politika’, ανέφερε ότι τα αναμενόμενα Mig 29  από τη Λευκορωσία, θα φθάσουν στη χώρα την άνοιξη.

«Θα παραδοθούν κατά την άνοιξη. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την πλευρά της Λευκορωσίας, έχουμε κατανόηση γιατί, όπως και εμείς, έχουν μεγάλες προκλήσεις λόγω του Covid 19. Είναι σημαντικό για εμάς να έχει ολοκληρωθεί πλήρως αυτή η αναθεώρηση. Τον Ιούνιο, αναμένω να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός των Mig 29 που γίνεται στη Σερβία, και έτσι θα έχουμε συνολικά 14».

Ο Στεφάνοβιτς ανέφερε ότι γίνεται αναδιοργάνωση του στρατού και επιστροφή  και μετακίνηση μονάδων σε τμήματα της Σερβίας, όπου δεν υπήρχαν πριν.


«Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη συμπλήρωση και τη διαμόρφωση του τάγματος πεζικού στη Λόζνιτσα, του τάγματος ορεινών καταδρομών στο Πρίμποϊ και του τάγματος πεζικού στον Πύργο (Pirot). Δημιουργούμε επίσης ένα τάγμα μάχης με άρματα T-72 MS από τη ρωσική δωρεά, εκ των οποίων έχουμε τώρα 11, και περιμένουμε να φτάσουν άλλα 19 κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς και ένα θωρακισμένο τάγμα αναγνώρισης με 30 BRDM -2 MS. Θα προσπαθήσουμε να το ολοκληρώσουμε φέτος. Αυτά τα τάγματα θα υπαχθούν στη διοίκηση των επίγειων δυνάμεων, εκτός εάν το Γενικό Επιτελείο αποφασίσει διαφορετικά στην επόμενη περίοδο».

Επεσήμανε ότι 19 άρματα μάχης T-72 MS και θωρακισμένα οχήματα BRDM-2 MS φθάνουν από τη Ρωσία, θα έρθουν, επίσης, γαλλικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι «Mistral 3» και δρομολογείται το "Pegasus" -μη επανδρωμένα εναέριο όχημα σε συνεργασία με τους Κινέζους. 

«Εστιάζουμε την προσοχή μας, ωστόσο, ο εξοπλισμός μας να γίνει με κεφάλαια από την εγχώρια βιομηχανία. Αναμένω ότι θα ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των αυτοκινούμενων Howitzers NORA B-52 και ότι θα έχουμε 18 από αυτά μέχρι το τέλος του έτους, και στη συνέχεια έως και 30 θωρακισμένα οχήματα "milos", με σύμβαση προμήθειας νέων "lazar" βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο Στεφάνοβιτς, επισημαίνοντας ότι ο σερβικό στρατός προσανατολίζεται για εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου με το «krasuha» που είναι ένα σύστημα που λειτουργεί σε διάμετρο 200 χιλιομέτρων και χρησιμοποιείται κυρίως για την προστασία των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων άμυνας S-300 και S-400. Έχει αποδειχθεί, μάλιστα, ότι μπορεί να δράσει και σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα- UAV.

«Το Γενικό Επιτελείο θα αξιολογήσει ποιο είναι αυτό που χρειάζεται και είναι πιο ευνοϊκό  τόσο από ποιότητα όσο και από κόστος», είπε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας.

Politika

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr