Πλούσιοι Τούρκοι γίνονται υπήκοοι Μάλτας


Φεβρουάριος 21, 2021. 22:20. Ελλάδα.

Πολλοί πλούσιοι από την Τουρκία, με τις οικογένειές τους συνεχίζουν να λαμβάνουν υπηκοότητα Μάλτας.

 Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η κυβέρνηση της Μάλτας, εξέχοντα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της Τουρκίας, έχουν πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και έχουν αποκτήσει διαβατήριο της Μάλτας.

Η Δημοκρατία της Μάλτας δημοσίευσε τα ονόματα 3.170 ατόμων που είχαν το δικαίωμα να αποκτήσουν υπηκοότητα Μάλτας το 2019 στην Επίσημη Εφημερίδα της 31ης Δεκεμβρίου 2020.

Το 2019, 45 Τούρκοι είχαν το δικαίωμα να αποκτήσουν υπηκοότητα Μάλτας με το πρόγραμμα, το οποίο παρέχει υπηκοότητα σε αλλοδαπούς και οι οποίοι λαμβάνουν την υπηκοότητα βάσει των επενδύσεων τους.

Σύμφωνα με την τουρκική Sözcü,    οι περισσότεροι από τους Τούρκους είναι επιχειρηματίες, βιομήχανοι, ιδιοκτήτες κατασκευαστικών εταιρειών, δικηγόροι κ.α.

Το 2018 έλαβαν την υπηκοότητα της Μάλτας 78 πλούσιοι Τούρκοι πολίτες,  δεκάδες ήταν επίσης και το 2017 που έλαβαν υπηκοότητα Μάλτας.

 

Γιατί η Μάλτα;

 

Η Μάλτα έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004. Το να είσαι πολίτης της Μάλτας, η οποία έχει πληθυσμό 514 χιλιάδες, σημαίνει να μπορείς να ταξιδέψεις σε 160 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ και των ΗΠΑ χωρίς θεώρηση.


Η Μάλτα εφαρμόζει ένα σύστημα επιστροφής φόρου 6/7 για να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Ο ετήσιος φόρος εισοδήματος στη χώρα ανέρχεται περίπου στο 5 τοις εκατό. Αυτό έχει δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, οι συνεργάτες της εταιρείας δεν πρέπει να διαμένουν στη Μάλτα. Δεύτερον, πρέπει να δημιουργηθεί μια διπλή εταιρική δομή.

Αλλά ίσως ο μεγαλύτερος λόγος που οι επιχειρηματίες επιλέγουν τη Μάλτα είναι ότι δεν υπάρχει φόρος κεφαλαίου στη χώρα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr