Αλβανία: «Σύντομα τουρκικό προξενείο στον Αυλώνα»


Φεβρουάριος 4, 2021. 19:42. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο επικεφαλής της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ, βρίσκεται στην Αλβανία για διήμερη επίσκεψη. Ο Σεντόπ έγινε δεκτός από τον ομόλογό του, τον πρόεδρο της Συνέλευσης,  Γκραμόζ Ρούτσι, όπου είχαν επίσης κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος μίλησε για την οργάνωση των Γκιουλενιστών- Feto, σύμφωνα με τον οποία είναι παρούσα στην Αλβανία. 

Είπε ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση να δηλητηριάσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».


Σύντομα, τουρκικό προξενείο στον Αυλώνα


Ο επικεφαλής της τουρκικής συνέλευσης, δήλωσε ότι η Τουρκία σκοπεύει να επεκτείνει τις επενδύσεις στην Αλβανία, ειδικά στον τομέα του τουρισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σεντόπ είπε ότι οι διαδικασίες για το άνοιγμα Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στον Αυλώνα έχουν ολοκληρωθεί και έτσι η χώρα του θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού στον αλβανικό νότο.

«Οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις αποτελούν σημαντική διάσταση των διμερών μας σχέσεων. Επί του παρόντος, οι συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών μας είναι περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ. Οι τουρκικές επενδύσεις στην Αλβανία ανέρχονται σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Είμαστε αποφασισμένοι να αυξήσουμε αυτό το εμπόριο στο επίπεδο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα σε λίγα χρόνια. Θέλουμε και σκοπεύουμε να αυξήσουμε και να επεκτείνουμε τις επενδύσεις μας στην Αλβανία, ειδικά στον τουριστικό τομέα. Οι διαδικασίες για το άνοιγμα Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στον Αυλώνα έχουν ολοκληρωθεί και έτσι θα συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τουρισμού στον αλβανικό νότο. Εύχομαι αυτή η επίσκεψη να είναι χρήσιμη και να δώσει αποτελέσματα προς το συμφέρον των σχέσεων μας».

Ο Σεντόπ χαιρέτισε  τους δημοσιογράφους και άλλους συμμετέχοντες και διαβίβασε τους χαιρετισμούς των ... 83 εκατομμυρίων ανθρώπων της Τουρκίας καθώς και του πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Anadolu, American eye,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr