Οι Αμερικανοί δημιουργούν μεγάλη αεροπορική βάση στη Συρία



 Ο υπό διαμόρφωση διάδρομος  (Φωτό από το Telegram)


Φεβρουάριος 10, 2021. 08:32. Ελλάδα.


Παρά την πρόθεση των ΗΠΑ να μειώσουν τον αριθμό των στρατιωτών στη Συρία, έγινε γνωστό από ρωσικά ΜΜΕ ότι οι Αμερικανοί κατασκευάζουν μεγάλη αεροπορική βάση στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ της χώρας αυτής.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τη διαδικασία της δημιουργίας  του διάδρομου στην αμερικανική στρατιωτική βάση στην Ντέιρ εζ Ζορ.

Όπως αναφέρει το κανάλι στο Telegram «WarJournal» το μήκος του διαδρόμου είναι 1400 μέτρα που δίνει τη δυνατότητα χρήσης σε μεταγωγικά και επιθετικά αεροσκάφη, αλλά και παραμονής στη βάση αρκετών αεροσκαφών.



«Η κατασκευή της αεροπορικής βάσης στην επαρχία αυτή της Συρίας εγείρει πολλά ερωτήματα αφού αντικρούει στις δηλώσεις για μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία», όπως σημειώνεται.

Σύμφωνα, εξάλλου, με σχετικό δημοσίευμα είναι:

«αρκετά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η κατασκευή στρατιωτικού αεροδρομίου πραγματοποιείται σε έδαφος όπου λειτουργούν ενεργοί φιλοϊρανικοί σχηματισμοί, πράγμα που θέτει σε κίνδυνο την αεροπορική βάση  από πυραυλικές επιθέσεις των ιρανικών δυνάμεων».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr