Αναλυτής Λιβύης: Γιατί η Τουρκία έκοψε τα χρήματα των μισθοφόρων της

 


«Αναλυτής της Λιβύης: Η Τουρκία έκοψε τα χρήματα των μισθοφόρων για να στηρίξει την Αδελφότητα στις εκλογές», γράφει το δημοσίευμα

Φεβρουάριος 23, 2021. 21:40. Ελλάδα.

Η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να στέλνει νέες παρτίδες μισθοφόρων στη Λιβύη από τις συριακές ένοπλες φατρίες που είναι πιστές σε αυτήν, ενώ την περίοδο αυτή μια παρτίδα δεκάδων έχει προετοιμαστεί και θα μεταφερθεί στην Τουρκία και από εκεί στη Λιβύη.

Τον Δεκέμβριο του 2019, η Τουρκία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας με το Υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης Σάρατζ στην Τρίπολη και έκτοτε η Άγκυρα έχει εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση στη Λιβύη, χρησιμοποιώντας Συριακούς μισθοφόρους για να προωθήσει τα συμφέροντά της στη Λιβύη.

Από την πλευρά του, ο Δρ  Αντέλ αλ Χατάμπ, πολιτικός αναλυτής της Λιβύης, δήλωσε ότι η Τουρκία εργάζεται ενεργά για την πρόσληψη Σύρων μισθοφόρων, καθώς προσφέρει μισθό 2.000 δολαρίων, επιπλέον  υπόσχεται την τουρκική υπηκοότητα.

 «Οι μαχητές έχουν διαβεβαιωθεί ότι δεν θα συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες και επιθετικές ενέργειες, αλλά μόνο για να φρουρούν τις τουρκικές εγκαταστάσεις στη Λιβύη. Ωστόσο, μετά την άφιξή τους στα εδάφη της Λιβύης, οι μισθοφόροι ανακάλυψαν γεγονότα μακριά από αυτά έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων.

 Αντί να φυλάσσουν οι τουρκικές εγκαταστάσεις, στάλθηκαν στις πρώτες γραμμές για να πολεμήσουν τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης που εισήλθαν στις νότιες γειτονιές της Τρίπολης, στην πραγματικότητα, οι απώλειές τους εμφανίστηκαν αμέσως, καθώς εμφανίστηκαν οι πρώτοι τεκμηριωμένοι θάνατοι Σύρων μαχητών στη Λιβύη στις αρχές Ιανουαρίου  του 2020».

Συνέχισε:

«Τα μέλη των ένοπλων ομάδων αντιμετώπισαν προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες διαβίωσης και την καταβολή των μισθών που οι Τούρκοι υποσχέθηκαν να τους προσφέρουν.

Σύμφωνα με τους μισθοφόρους μαχητές, από τα δύο χιλιάδες δολάρια, ο απλός μαχητής δεν πήρε καν τα μισά, και ο διοικητής της μονάδας μάχης παίρνει επίσης 200 δολάρια από αυτό το μισό, και αποδεικνύεται αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μέλη των μισθοφορικών ομάδων που είναι πιστοί στην Τουρκία πραγματοποίησαν ένοπλες ληστείες και κλοπές.

Στις διαμαρτυρίες που έκαναν μέσα στα στρατόπεδά τους απαίτησαν τα χρήματα που τους υποσχέθηκαν αλλά ακόμη δεν είδαν αποτέλεσμα».

Εξήγησε ότι είναι πιθανό ότι ο πραγματικός λόγος να μην πληρώσουμε τα απαιτούμενα χρήματα έγκειται στις παραβάσεις της Τουρκίας με τους αντιπροσώπους της Λιβυκής Αδελφότητας στο φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, όπου η Τουρκία ήθελε να δει εκπροσώπους της «συμφιλίωσης» στην εξουσία, ιδίως τον Υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Σάρατζ, Φάθι Μπασάγκα.

Χρησιμοποιεί τα κονδύλια που διατίθενται για την πληρωμή των μισθών των Σύρων μισθοφόρων, για τις καμπάνιες των υποψηφίων από την κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας.

«Η Τουρκία υποσχέθηκε στους Σύρους μισθοφόρους  ότι θα εξοφλήσει τα χρέη μόλις οι Τούρκοι υποψήφιοι της κερδίσουν την κυβέρνηση, ωστόσο, ο Μπασάγκα, που υποστηρίχθηκε από την Τουρκία, έχασε την ψήφο», κατέληξε.

Al Watan News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr