Σκόπια: Η αντιπολίτευση μαζεύει υπογραφές για την ακύρωση της απογραφής


Φεβρουάριος 2, 2021. 20:51. Ελλάδα.


Σκόπια.

Το αντιπολιτευτικό VMRO-DPMNE άρχισε να συλλέγει υπογραφές για την ακύρωση του νόμου για την απογραφή που αρχίζει τον επόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του κόμματος, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης τόνισε ότι η απογραφή αναβλήθηκε στην Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού.

Ο Μίτσκοσκι επανέλαβε ότι η απογραφή, εάν η κυβέρνηση επιμένει ήδη στη διεξαγωγή της, θα ήταν καλύτερο να είναι ηλεκτρονική για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Όσον αφορά τη συνδυαστική απογραφή που ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ, ο Μίτσκοσκι τόνισε ότι η διαδικασία δεν είναι σαφής σε αυτόν.

«Σύμφωνα με την συνδυαστική μέθοδο, υποθέτω, πιστεύει ότι ο ενεργών την απογραφή θα έρθει και θα εισαγάγει τον αριθμό ταυτότητας στο σύστημα, για να γίνει σύγκριση με ορισμένες βάσεις δεδομένων και βάσει αυτής της σύγκρισης, θα ληφθούν τα τελικά αποτελέσματα.

»Αλλά και πάλι, κάποιος πρέπει να χτυπήσει την πόρτα σας και να σας ρωτήσει με τη φυσική παρουσία ενώ θα λέτε τον αριθμό ταυτότητάς σας και άλλες παραμέτρους, που είναι τα προσωπικά σας δεδομένα», δήλωσε ο Μίτσκοσκι.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το κόμμα θα συλλέξει υπογραφές και θα τις καταθέσει στον πρόεδρο της Συνέλευσης για την κατάργηση του νόμου της απογραφής.

Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr