Πρόεδρος Αλβανίας: Δεν θα δεχτώ την παραβίαση των εθνικών συμφερόντων στα θαλάσσια σύνορα


Φεβρουάριος 17, 2021. 19:46. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, έκανε δηλώσεις σχετικά με το θαλάσσιο ζήτημα με την Ελλάδα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν συζήτησε μαζί του για την διαπραγμάτευση ή τη συζήτηση με τη Δημοκρατία της Ελλάδας εξ ονόματος της Δημοκρατίας της Αλβανίας σχετικά με το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών.

Ο Μέτα είπε ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση αυτού του πολύ σημαντικού ζητήματος όσον αφορά το Σύνταγμα, την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και μέσω θεσμικής συνεργασίας.

«Για οποιαδήποτε εξέλιξη που σχετίζεται άμεσα ή επηρεάζει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την οριοθέτηση του θαλάσσιου χώρου μεταξύ των δύο χωρών, ζήτησα διεξοδικές πληροφορίες και πλήρη ανάλυση από την αλβανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ευθύνες που της ανήκουν βάσει του νόμου.

»Είμαι και παραμένω συνεπής και διαφανής με την Κυβέρνηση, τη Συνέλευση και άλλους συνταγματικούς θεσμούς, προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και της αυστηρής εφαρμογής του Συντάγματος», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Διαβεβαίωσε ότι οι Αλβανοί πολίτες  και δεν θα δεχτούν ούτε στιγμή να θιχτεί το κράτος και τα εθνικά συμφέροντα της Δημοκρατίας της Αλβανίας από οποιοδήποτε άτομο που καταχράται την εξουσία που έχει ανατεθεί από τον αλβανικό λαό».

Οι δηλώσεις του αρχηγού κράτους έγιναν στη συνάντηση με ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών και μέλη του ακαδημαϊκού κόσμου, που συμμετείχαν  στην εκδήλωση της Ακαδημίας «Οι ρίζες μας», οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με το θέμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Panorama

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr