Ο πρωθυπουργός της Λιβύης στο Κάιρο



Φεβρουάριος 18, 2021. 21:35. Ελλάδα.

Κάιρο.

Σήμερα, Πέμπτη, ο νέος πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντέλ Χαμίντ Νταμπάιμπα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας του για τις αποτελεσματικές αιγυπτιακές προσπάθειες σε διάφορους τομείς για την επίλυση της λιβυκής κρίσης κατά την τελευταία περίοδο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκλιση των απόψεων μεταξύ των Λιβύων, καθώς και την υποστήριξη της Αιγύπτου για τα θεσμικά όργανα της χώρας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των εξτρεμιστικών ομάδων.


Επιβεβαίωσε επίσης την επιθυμία της κυβέρνησής του να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εταιρική σχέση με την Αίγυπτο, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το Γραφείο της Αιγυπτιακής Προεδρίας.

Από την πλευρά του, ο Σίσι συνεχάρη τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης για την απόκτηση της εμπιστοσύνης των μελών του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου, εκπροσώπων του λαού της Λιβύης, η οποία είναι μια πολλά υποσχόμενη αρχή για μια νέα φάση στην οποία όλοι οι κρατικοί θεσμοί της Λιβύης λειτουργούν αρμονικά και ενωμένοι με τρόπο που να αυξάνει το εθνικό συμφέρον πάνω από κάθε ζήτημα.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε την πλήρη ετοιμότητα της Αιγύπτου να παρέχει όλη την εμπειρογνωμοσύνη της, με τρόπο να συμβάλει στην οδήγηση της Λιβύης στο σωστό δρόμο και στην προετοιμασία της χώρας να ξεκινήσει τις προοπτικές ανοικοδόμησης, ανάπτυξης και σταθερότητας.


Al arabiya

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr