Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΞ Ρωσίας: «Δεν νομίζω ότι η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει το Μεγάλο Τουράν»


Φεβρουάριος 20, 2021. 18:20. Ελλάδα.

Μόσχα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη Τύπου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εάν η Ρωσία φοβάται την ενίσχυση της Τουρκίας με τη δημιουργία του «Μεγάλου Τουράν» με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως το Αζερμπαϊτζάν που υποστηρίζει τη δημιουργία του «Στρατού Τουράν»,  ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απάντησε ότι δεν νομίζει ότι επιδιώκεται κάτι τέτοιο, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Ο Λαβρόφ είπε ότι «δεν πιστεύει ότι η Τουρκία έχει έναν τέτοιο υπερεθνικό στόχο, την ένωση δηλαδή των τουρκόφωνων κρατών, κυρίως από κράτη που ήταν μέρος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

 «Αντίθετα, οι πρακτικές των εξωτερικών πολιτικών αυτών των χωρών στοχεύουν στην ενίσχυση των εθνικών τους κρατών».

Η Τουρκία κινείται για το δικό της συμφέρον. Ο Ρώσος υπουργός  είπε ότι  υπάρχουν συμπατριώτες  τους που μιλούν την ίδια γλώσσα αυτών των ανθρώπων, συζητούν τις σχέσεις με την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και ορισμένων εταίρων στην Ασία ως προς τη σύσταση της συνεργασίας μεταξύ τους, διοργανώνουν εκδηλώσεις που αναφέρονται στη γλώσσα στον πολιτισμό και των παραδόσεων τους γενικά, είπε ο Λαβρόφ.

Gazete Duvar

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr