Η Αίγυπτος εξάρθρωσε τρομοκρατική ομάδα για λαθραίους μετανάστες σε Τουρκία και μετά Ελλάδα


«Μετανάστες στο δρόμο τους προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας»

Φεβρουάριος 23, 2021. 19:49. Ελλάδα.


Την Τρίτη, η αιγυπτιακή εισαγγελική αρχή διέταξε την παραπομπή 4 κατηγορουμένων από την πόλη Ασιούτ και το κυβερνείο της Μενούφιας σε ποινική δίκη, με την κατηγορία της ίδρυσης τρομοκρατικής οργάνωσης για λαθραίους μετανάστες στην Τουρκία.

Η εντολή παραπομπής, που εκπονήθηκε από την Εισαγγελία του Ανατολικού Καΐρου , ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι ίδρυσαν, οργάνωσαν και διευθύνουν μια ομάδα οργανωμένη για τους σκοπούς του λαθρεμπορίου μεταναστών που αποτελείται από πολλά μέλη.

Η εντολή παραπομπής ανέφερε ότι η ομάδα λειτουργεί σύμφωνα με έναν συγκεκριμένο τρόπο, προσελκύοντας όσους επιθυμούν να μεταναστεύσουν, παρέχοντας ταξιδιωτικές βίζες ώστε να φιλοξενηθούν από λαθρέμπορους στην Τουρκία. Η σπείρα κοστολογούσε σε 80 χιλιάδες λίρες κάθε μετανάστη.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το λαθρεμπόριο μεταναστών γίνονταν σε συνεργασία με την Τουρκία προκειμένου να προωθηθούν στην Ελλάδα.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr