Σκόπια: Έφτασε η πρώτη αποστολή εμβολίων από τη Σερβία


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, στο συνοριακό σταθμό Ταμπανόφτσε κατά την παράδοση των εμβολίων κατά του Covid-19

Φεβρουάριος 14, 2021. 18:41. Ελλάδα.

Σκόπια.

Η πρώτη αποστολή εμβολίων της εταιρείας Pfizer, δωρεά από τη Σερβία, έφτασε σήμερα στη συνοριακή διάβαση Ταμπανότσε.

Τα πρώτα 4.800 από τα προγραμματισμένα 8.000 εμβόλια κατά του Covid-19 παραδόθηκαν στον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η αποστολή εμβολίων από τη Σερβία έπρεπε να φτάσει πριν από λίγες ημέρες, αλλά αναβλήθηκε λόγω της εναρμόνισης των τεχνικών εγγράφων.

 Εκτός από αυτήν την αποστολή, αναμένεται να παραδοθούν 200.000 δόσεις εμβολίων από την Κίνα, για τα οποία υπεγράφη συμφωνία τη Δευτέρα.

Μέχρι χθες, πάνω από 40.000 πολίτες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εμβολιασμό μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι 12.652 άτομα έχουν εγγραφεί για εμβολιασμό μέσω οικογενειακών ιατρών.

Ο ιστότοπος όπου οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εμβολιασμό κυκλοφόρησε πριν από τέσσερις ημέρες. Εκτός από αυτό, η εγγραφή για εμβολιασμό μπορεί να γίνει μέσω των οικογενειακών ιατρών μέσω του συστήματος «Το ραντεβού μου».

Σύμφωνα με το σχέδιο των αρμόδιων φορέων, στην πρώτη ομάδα εμβολιασμού είναι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και άτομα άνω των 70 ετών.

Telma

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr