ΥΠΑΜ Τουρκίας για «εμπάργκο»: Δεν μπορούμε να πάρουμε τον εξοπλισμό που έχουμε πληρώσει


Φεβρουάριος 27, 2021. 19:56. Ελλάδα.


Άγκυρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι «οι σύμμαχοι μας λένε ότι δεν υπάρχει εμπάργκο, αλλά δεν δίνουν το υλικό για το οποίο πληρώσαμε».


Ο Ακάρ συνοδευόμενος από την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επισκέφθηκε την εταιρεία λογισμικού και συστημάτων άμυνας, Havelsan, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Μουσταφά Σέκερ, τον Γενικό Διευθυντή Μεχμέτ Ακίφ Νατζάρ και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ενημερώθηκε για τα ολοκληρωμένα και τα εν εξελίξει έργα.

Τονίζοντας τη σημασία της αμυντικής βιομηχανίας, ο Τούρκος υπουργός είπε:

 «Οι φίλοι μας, οι σύμμαχοί μας και εκείνοι που αναγνωρίζουμε ως φίλους, επιμένουν να μην μας δίδουν το επιθυμητό υλικό, για το οποίο πληρώνουμε. Παρά όλες τις προσπάθειες που έγιναν, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα και δυσφορία από αυτή την άποψη.

 «Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε «εμπάργκο» ή «περιορισμό», αλλά για τον έναν ή τον άλλο λόγο, αυτή η πρακτική συνεχίζεται.  Συνεχίζεται για λόγους όπως γραφειοκρατικούς, οικονομικούς, μερικές φορές  επικαλούνται τις κλιματολογικές συνθήκες και μερικές φορές τις επιδημίες», είπε.

Σημαντική η αμυντική βιομηχανία για τον τουρκικό στρατό

Ο Ακάρ δήλωσε, ακόμη, ότι γνωρίζει ότι η αμυντική βιομηχανία είναι πολύ σημαντική για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις:

«Όπως γνωρίζετε τα σημαντικά όπλα και συστήματα είναι άμεσα ανάλογα με την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας. 

Υπάρχει μεγάλη ομοιότητα μεταξύ ενός προγραμματιστή λογισμικού που εργάζεται με έναν υπολογιστή και ενός μαχητή όπλων.

 Τα εργοστάσια, οι σχεδιαστές και όλοι οι παραγωγοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να εργαστούν για να μας σώσουν από αυτά τα προβλήματα. 

Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό στρατό για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, τον νόμο μας.

 Ισχυρός στρατός σημαίνει ανθρώπους και υλικά. 

Γνωρίζουμε ότι η αμυντική βιομηχανία είναι πολύ σημαντική για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. 

Με την υποστήριξη και την ηγεσία του Προέδρου μας, το ποσοστό των εγχώριων, εθνικών εξοπλισμών στον αμυντικό κλάδο αυξήθηκε σε 70 τοις εκατό.

 Ωστόσο, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Όσο περισσότερα όπλα υψηλής τεχνολογίας βάζετε στα χέρια του Μεχμεττσίκ (σημ. χαϊδευτικά ο οθωμανικός ή τουρκικός στρατός), ο οποίος είναι γεμάτος αγάπη για τη χώρα και το έθνος, τόσο πιο επιτυχημένο θα είναι το αποτέλεσμα, κατέληξε ο Ακάρ.

Sözcü

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr