Μέλος της αριστοκρατικής οικογένειας ο πρώτος πρέσβης των Εμιράτων στο Ισραήλ


Η τελετή ορκωμοσίας στο παλάτι του κυβερνήτη του Ντουμπάι, (ο  αλ Χατζάχ αριστερά)

 

Φεβρουάριος 15, 2021. 15:58. Ελλάδα.

Τελ Αβίβ.

Οι συμφωνίες εξομάλυνσης γίνονται όλο και πιο ρεαλιστικές μέρα με τη μέρα. Διορίστηκε ο Μοχάμεντ Μαχμούντ αλ Χατζάχ,  από τον επικεφαλής του υπουργού Εξωτερικών των  Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,  Αμπντουλάχ Μπιν Ζαΐντ, ως ο πρώτος πρέσβης στο Ισραήλ.

Ο  41χρονος Αλ Χατζάχ, μέλος αριστοκρατικής οικογένειας,  ορκίστηκε πίστη στην τελετή προς τον κυβερνήτη του Ντουμπάι και τον πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχ Μοχάμεντ μπιν Ράσιντ αλ Μακτούμ.

Ο διορισμός του Αλ Χατζάχ έρχεται αφού το υπουργικό συμβούλιο των ΗΑΕ ενέκρινε την ίδρυση της Πρεσβείας των Εμιράτων στο Τελ Αβίβ τον περασμένο μήνα.

Τις επόμενες μέρες, μια αντιπροσωπεία από τα Εμιράτα αναμένεται να φτάσει στο Ισραήλ για να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την ίδρυση της πρεσβείας στο Τελ Αβίβ.

Το γεγονός ότι τα Εμιράτα επέλεξαν να διορίσουν έναν ανώτερο διπλωμάτη που έχει υπηρετήσει ως αρχηγός προσωπικού του υπουργού Εξωτερικών από το 2010, μπορεί να αποδείξει τη σημασία που αποδίδουν στις σχέσεις με το Ισραήλ - και στις επαφές με την ισραηλινή ηγεσία και τους Ισραηλινούς.

 Τα νέα για το διορισμό του Αλ Χατζάχ ως πρεσβευτή στο Ισραήλ παρουσιάστηκαν στους κύριους τίτλους του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μια άλλη ένδειξη της σημασίας των Εμιράτων για τους δεσμούς με το Ισραήλ.

Ynet

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr