Μοναστήρι: Ουρές μπροστά από το προξενείο της Βουλγαρίας για βουλγαρικά διαβατήρια


Φεβρουάριος 4, 2021. 19:14. Ελλάδα.

Μοναστήρι/Μπίτολα

Ενώ η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντιπαρέλθει το βουλγαρικό εμπόδιο για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, καθώς, η Βουλγαρία προσπαθεί με κάθε τρόπο, επίσης, να αμφισβητήσει τη γλώσσα και την ταυτότητα των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας, μπροστά από το βουλγαρικό προξενείο του Μοναστηριού (Μπίτολα) πολίτες της χώρας κάθονται υπομονετικά στην ουρά για να υποβάλλουν έγγραφα για την απόκτηση βουλγαρικών διαβατηρίων, γράφει η τοπική  «Μπιτόλσκι Βέσνικ».

Κάθε μέρα, τουλάχιστον εκατοντάδες πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας υποβάλλουν αίτηση για βουλγαρικά διαβατήρια.

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν εμποδίζει πολλούς πολίτες από διαφορετικές πόλεις της χώρας:  Μπίτολα, Πρίλεπ, Καβαντάρσι, Αχρίδα, Κίτσεβο, Στιπ να έρχονται καθημερινά στο Μοναστήρι και να υποβάλλουν αίτηση στο προξενείο της Βουλγαρίας για βουλγαρικά διαβατήρια.

«Οι περισσότεροι από τους πολίτες τους οποίους μιλήσαμε λένε ότι βρίσκονται σε μια κατάσταση στην οποία δεν βλέπουν προοπτική, δεν έχουν άλλη διέξοδο από το να φύγουν από τη Βόρεια Μακεδονία και να αναζητήσουν την τύχη τους σε μια από τις ευρωπαϊκές χώρες», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Και αυτό θα το πετύχουν γρήγορα αν λάβουν βουλγαρικά διαβατήρια.

Αλλά αυτό που είναι το πιο τραγικό είναι ότι όλοι όσοι επιδιώκουν να αποκτήσουν βουλγαρικά διαβατήρια, γράφουν σε συμβολαιογραφικές πράξεις ότι αισθάνονται Βούλγαροι και έχουν βουλγαρικές ρίζες, με τον πιο άμεσο τρόπο να αρνούνται τη ‘μακεδονική’ ταυτότητά τους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr