Η Τουρκία επιδιώκει την αντιγραφή των S-400 λόγω άρνησης της Ρωσίας να παραχωρήσει την τεχνολογία


Φεβρουάριος 8, 2021. 20:11.Ελλάδα.


Ο Τουρκία έχει σκοπό να αντιγράψει το ρωσικό σύστημα S-400 προκειμένου να παράγει τα ίδια συστήματα αεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας.

Οι πληροφορίες αυτές εμφανίστηκαν στον τουρκικό Τύπο όταν έγινε γνωστή η άρνηση της Ρωσίας να παραχωρήσει στην Άγκυρα την τεχνολογία αυτού του συστήματος, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να καταργήσουν τις κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση των συγκροτημάτων S-400 και να επιστρέψουν τη χώρα στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Τούρκοι παρατηρητές καλούν την ηγεσία της Τουρκίας να δημιουργήσει τα δικά της συστήματα αεροπορικής άμυνας που βασίζονται στα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 Triumph.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα που το επιδιώκει. Μάλιστα, υπάρχει  το δεδομένο  της προσπάθειας της Τουρκίας να αντιγράψει κινεζικές τεχνολογίες και αυτή τη μεθόδευση το Πεκίνο απάντησε με την πλήρη διακοπή της αλληλεπίδρασης με την Τουρκία σε οποιαδήποτε βιομηχανική και στρατιωτική σφαίρα.

Είναι άλλωστε γνωστό, στους εμπειρογνώμονες, ότι τα ρωσικά συγκροτήματα προστατεύονται αρκετά καλά - οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο τους θα οδηγήσει στο γεγονός ότι αυτά τα συστήματα αεροπορικής άμυνας θα χάσουν τις δυνατότητές τους και δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση των ανατεθέντων καθηκόντων τους.

 Ωστόσο, ο τουρκικός στρατός μπορεί προσπαθήστε να αντιγράψετε μερικά από τα χαρακτηριστικά των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας, τα οποία δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr