Αλβανία: Ο Έντι Ράμα αναφέρει τα 3 σημεία που συζήτησε με τον Μακρόν


Μάρτιος 22, 2021. 20:51. Ελλάδα.

Τίρανα/Παρίσι

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, έκανε μια δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, αποκαλύπτοντας τα τρία κύρια σημεία που συζητήθηκαν.

Σύμφωνα με τον Ράμα, συζήτησαν για πρώτη φορά τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 

Παροχή πόσιμου νερού στο Δυρράχιο

 

Το πιο σημαντικό έργο είναι η επένδυση για την ολοκλήρωση της παροχής νερού της πόλης του Δυρραχίου και για την εγγύηση ότι το Δυρράχιο θα έχει 24 ώρες αδιάλειπτου νερού.

 

Προγράμματα ανάπτυξης

 

Ο Ράμα ανέφερε, επίσης, μια άλλη σημαντική χρηματοδότηση για το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ένα άλλο πρόγραμμα για γυναίκες και κορίτσια που είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε μαζί με τον Γαλλικό Οργανισμό Ανάπτυξης.


Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, μιλήσαμε επίσης για τις επενδύσεις της Γαλλίας στην ενέργεια στην Αλβανία, όπου η εταιρεία Voltalia επενδύει στο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της περιοχής, στην πραγματικότητα, στην Καραβάστα και επίσης σε 1 ή 2 άλλα σημαντικά έργα.

 

Επενδυτικό σχέδιο Βαλκανίων

 

Μιλήσαμε για το ευρωπαϊκό επενδυτικό σχέδιο για τα Βαλκάνια, το οποίο είναι ήδη χρηματοδοτούμενο σχέδιο και όπου δεσμευόμαστε ενεργά να λάβουμε χρηματοδότηση για ορισμένα σημαντικά έργα με εθνικό και περιφερειακό αντίκτυπο στις μεταφορές, τις υποδομές και την ψηφιοποίηση.

Αναφερθήκαμε στην κατάσταση στην περιοχή, που τη χαρακτηρίζει η  πρόοδος των σχέσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής, για τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, για τη διαδικασία εφαρμογής των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ στο πλαίσιο του Σένγκεν και άλλα θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Top Channel

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr