Οι Ρώσοι βομβάρδισαν βάση δυτικών μισθοφόρων στη βόρεια Συρία


Μάρτιος 21, 2021. 19:49. Ελλάδα.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε βάση μισθοφόρων στη βόρεια Συρία και σύμφωνα με πληροφορίες την κατέστρεψαν.

Ο ρωσικός στρατός κατάφερε να εντοπίσει το στρατόπεδο στη βορειοδυτική Συρία, στην περιοχή του Ιντλίμπ, η οποία πιστεύεται ότι εκπαίδευε εντόπιους τζιχαντιστές.

 Αφού μελετήθηκε ολόκληρη η υποδομή της βάσης, έγιναν ισχυρές αεροπορικές επιθέσεις από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η εγκατάσταση με τις παράνομες ένοπλες ομάδες.



Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, επρόκειτο κυρίως για Τούρκους μισθοφόρους, ωστόσο, πρόσφατα στις ίδιες περιοχές της Συρίας, παρατηρήθηκαν επίσης εκπρόσωποι ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών από ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη.

Προς το παρόν, η διοίκηση των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στη Συρία δεν έκανε σχόλια για το θέμα αυτό, ωστόσο, ο ρωσικός στρατός χτυπά ενεργά τους μαχητές από τις αρχές του τρέχοντος έτους δίνοντας τη δυνατότητα στις συριακές δυνάμεις σταδιακά να αναλάβουν τον έλεγχο του νότιου τμήματος της επαρχίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr