Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Άρχισε επίσημα η έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ


Μάρτιος 3, 2021. 18:37. Ελλάδα.


Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη ανακοίνωσε επίσημα ότι θα ξεκινήσει έρευνα εναντίον του Ισραήλ για υποψίες εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, την Ιουδαία και τη Σαμάρια, σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα.

Η δήλωση του ενάγοντος ανέφερε ότι η έρευνα θα αντιμετωπίσει τα φερόμενα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε αυτές τις περιοχές και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ πριν από την στρατιωτική επιχείρηση «Eitan».

Η δήλωση του δικαστηρίου ανέφερε ότι οποιαδήποτε έρευνα θα γίνει με «ανεξάρτητο και αντικειμενικό τρόπο, χωρίς εκφοβισμό και χωρίς προτίμηση».

Πριν από λίγες εβδομάδες, το δικαστήριο εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε ότι είχε την εξουσία να συζητήσει γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ιουδαία και τη Σαμάρια, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

 Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου απάντησε στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. 

«Το κράτος του Ισραήλ δέχεται επίθεση απόψε. Το μεροληπτικό διεθνές δικαστήριο στη Χάγη έχει λάβει μια απόφαση που είναι η ουσία του αντισημιτισμού και η ουσία της υποκρισίας».

Πρόσθεσε: «Το δικαστήριο έκρινε ότι οι ηρωικοί και ηθικοί στρατιώτες μας που πολεμούν ενάντια στους πιο σκληρούς τρομοκράτες στη γη - είναι στην πραγματικότητα εγκληματίες πολέμου. Αποφάνθηκε ότι όταν χτίζουμε ένα σπίτι στην αιώνια πρωτεύουσα μας Ιερουσαλήμ - είναι έγκλημα πολέμου του κράτους του εβραϊκού λαού, χωρίς να πει ούτε λέξη εναντίον του Ιράν, της Συρίας και άλλων δικτατορικών καθεστώτων που διαπράττουν πραγματικά εγκλήματα πολέμου».

«Επί χρόνια έχουμε εργαστεί σκληρά με ηγέτες και κυβερνήσεις ενάντια σε αυτήν την πρόθεση. Αλλά όταν το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο εναντίον του κράτους του Ισραήλ, μένει μόνο ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε: να πολεμήσουμε για την αλήθεια. Σε όλες τις χώρες, σε όλα τα στάδια, σε όλα φόρουμ. Προστατέψτε κάθε στρατιώτη και διοικητή και πολίτη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το “inn.co.il”.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr