Πρέσβης ΟΑΣΕ στην Αλβανία: Μεγάλο ρόλο στις εκλογές θα παίξει η εξαγορά ψήφων


Μάρτιος 17, 2021. 20:13. Ελλάδα.

Τίρανα.

Με λίγο περισσότερο από ένα μήνα μέχρι τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου, ο επικεφαλής της παρουσίας του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, Βιντσένζο Ντελ Μονακό, λέει ότι η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των κομμάτων δεν είναι απαραίτητη. Σε συνέντευξή του στο "News24", αναφέρεται στα προγράμματα των κομμάτων, καθώς οι προκλήσεις της Αλβανίας είναι μεγάλες:

«Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η ουσία, είναι το περιεχόμενο των πολιτικών προγραμμάτων, καθώς η Αλβανία θα έχει μια σειρά προκλήσεων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο μέλλον. Νομίζω ότι οι πολιτικές εντάσεις είναι αρκετά υψηλές και δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κλιμάκωση».

Ο ίδιος θα τονίσει ότι ο οργανισμός που εκπροσωπεί θα εστιάσει την προσοχή του στο φαινόμενο της εξαγοράς των ψήφων στις εκλογές της 25ης Απριλίου.

«Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν άλλες σημαντικές προτεραιότητες: ο ρόλος της αστυνομίας στις εκλογές θα αυξηθεί στα εκλογικά τμήματα.

Οι δραστηριότητες των εκλογικών κέντρων θα παρακολουθούνται με κάμερες.  Αυτά τα φαινόμενα σίγουρα θα βρίσκονται στο επίκεντρο των παρατηρητών του ODIHR. Στην πραγματικότητα, το ODIHR έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία της έγκαιρης διερεύνησης και δίωξης πιθανών ισχυρισμών για νοθεία ή αγορά ψήφων».

Bota Sot, Sot,

 

 

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr