Αλμπίν Κούρτι: Δυστυχώς η ένωση Κοσόβου με την Αλβανία δεν μπορεί να γίνει…


Μάρτιος 2, 2021. 18:32. Ελλάδα.


Ο μελλοντικός πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, λέει ότι το Σύνταγμα της χώρας του δεν επιτρέπει την ενοποίηση με την Αλβανία.


Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πόλη Λέζα με την ευκαιρία της 577ης επετείου του Συμφώνου, ο Κούρτι είπε ότι η ενοποίηση είναι «η επιθυμία των Αλβανών» και «ιστορική αποκατάσταση», αλλά θα χρειαστεί χρόνος και δουλειά για να επιτευχθεί.

«Δυστυχώς, στο Σύνταγμα του Κοσσυφοπεδίου υπάρχει αντίφαση στο άρθρο 1.1 με το άρθρο 1.3.

 Το άρθρο 1.1 ορίζει ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι ανεξάρτητο, κυρίαρχο και δημοκρατικό κράτος και το άρθρο 1.3 μας απαγορεύει να προσχωρήσουμε σε άλλο κράτος.

 Υπό αυτήν την έννοια, η Ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου δεν επιτρέπει συνταγματικά την ενοποίηση με άλλο ανεξάρτητο κράτος,  όπως η Αλβανία.

Στο Κοσσυφοπέδιο, όταν δεν έχουμε νόμο για δημοψήφισμα και όταν δεν μπορούμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα, δείχνει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερη δουλειά και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά αναμφίβολα είναι η ιστορική πρόθεση και επιθυμία των Αλβανών», είπε ο Κούρτι.

Sot

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr