Οι ένοπλες δυνάμεις Τουρκίας – Ελλάδας καθιερώνουν το «κόκκινο τηλέφωνο»- τούρκικο δημοσίευμα

φωτό από το δημοσίευμα



Μάρτιος 22, 2021. 08:46. Ελλάδα.

Άγκυρα.


Η Τουρκία και η Ελλάδα είχαν διακόψει τις διερευνητικές συνομιλίες το 2016, για να συνεχίσουν ξανά στην εξεύρεση λύσης στην Ανατολική Μεσόγειο  με τον 61ο γύρο συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη και τον 62ο γύρο στην Αθήνα, που επιτέλους  υπήρξε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις την περασμένη εβδομάδα, γράφει η τουρκική «Yeni Akit».

Έτσι, η Αθήνα και η Άγκυρα συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια απευθείας γραμμή επικοινωνίας, γνωστή ως «κόκκινο τηλέφωνο», μεταξύ των επιχειρησιακών τμημάτων των στρατών των δύο χωρών. Αυτή η γραμμή θα παραμείνει ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο.

Με τον τρόπο αυτόν δόθηκε μια λύση στην αντιπαράθεση των στρατών των δύο χωρών σε μια πιθανή κατάστασης κρίσης με μια απευθείας επικοινωνία.

 

 Άμεση επικοινωνία με το ΝΑΤΟ

 


Επιπλέον, - συνεχίζει το δημοσίευμα- το πρακτορείο ειδήσεων  των Αθηνών (ANA) δήλωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συζήτησε επίσης το ζήτημα της «γραμμής άμεσης επικοινωνίας με τα επιχειρησιακά τμήματα» σε τηλεφωνική κλήση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ την περασμένη Παρασκευή.

 «Η συμφωνία που επιτεύχθηκε από τις δύο χώρες ήρθε στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Ο Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα είναι δυνατή η εξάλειψη πιθανών εντάσεων χάρη στη γραμμή άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρησιακών υπηρεσιών» , ανέφερε το δημοσίευμα του ΑΝΑ.

Yeni Akit

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr