Η Τουρκία θα στηρίξει την Ουκρανία από τη θάλασσα σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία


Μάρτιος 3, 2021. 19:56. Ελλάδα.


Η Τουρκία έχει μετατραπεί από έναν εταίρο της Ρωσίας σε δυνητικό της αντίπαλο, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

Οι ναυτικές ασκήσεις που διεξάγονται από χώρες του ΝΑΤΟ στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, στοχεύουν στη συντονισμένη εκπαίδευση των δράσεων σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. 

Ταυτόχρονα, η τουρκική πλευρά επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, θα υποστηρίξει το ουκρανικό ναυτικό με τα πλοία της.

Η Τουρκία αναφέρει ότι θα στηρίξει την Ουκρανία από τη θάλασσα σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία

«Η άσκηση «Ποσειδών 2021», που ξεκίνησε από το ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, έθεσε σε κίνηση το Κρεμλίνο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άσκηση στοχεύει κατά της Ρωσίας. Ο στόχος της άσκησης (σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης – σημειώνει ο Ρώσος συντάκης) είναι να στηρίξει την Ουκρανία, η οποία προσπαθεί ήδη να ξεκινήσει νέες δράσεις».

Το ρωσικό δημοσίευμα επικαλείται αφιέρωμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet στην άσκηση «Ποσειδών 2021».

Δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από την Άγκυρα, ωστόσο, οι ίδιες οι ασκήσεις είχαν ως στόχο τη διατήρηση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, τα οποία η Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία προσπαθεί συνεχώς να κατηγορεί τη Ρωσία για παραβιάσεις, όπως σημειώνεται.

Παρά τις προκλητικές δηλώσεις των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι εάν η Τουρκία αποφασίσει να εμπλακεί σε ένοπλη σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας, θα υποστεί γρήγορα μεγάλες απώλειες, καθώς έχει έναν πολύ λιγότερο ισχυρό στόλο και τον ρωσικό παράκτιο πύραυλο.

 Τα συστήματα «Bastion» θα είναι αρκετά για να χτυπήσουν εχθρικούς στόχους ακόμη και στην περιοχή του Βοσπόρου…

Avia.pro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr