Το Ιράν επιτίθεται στην Αλβανία: «Μη μιλάτε για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων»


Μάρτιος 1, 2021. 22:27. Ελλάδα.

Το Ιράν καταφέρθηκε έντονα εναντίον της Αλβανίας σήμερα, όταν η τελευταία κατήγγειλε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τεχεράνη σε συνεδρίαση του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντας την ως καταφύγιο τρομοκρατών.

Πριν από λίγες ημέρες, οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Αλβανίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ διατύπωσαν παρατηρήσεις σχετικά με την «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο Ιράν.

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου της Ιρανικής Δικαιοσύνης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αλί Μπακέρι Κανί, επέκρινε σκληρά τις παρατηρήσεις των Αλβανών αξιωματούχων, τονίζοντας ότι η Αλβανία έχει μαύρο αρχείο παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει για τέτοια θέματα για άλλες χώρες. Επιτέθηκε επίσης στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Ο Κανί είπε ότι η Αλβανία αν και γνώριζε τα αμέτρητα εγκλήματα της τρομοκρατικής ομάδας των Μουτζαχεντίν, συμφώνησε να δημιουργήσει δομή για την φιλοξενία της στην αλβανική επικράτεια.

«Μια ομάδα που σκότωσσε περισσότερες από 17.000 γυναίκες, παιδιά και πολίτες και τα έγγραφα αυτά έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς οργανισμούς πολλές φορές», ανέφερε ο Μπακέρι.

Gazeta Si

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr