Το ισραηλινό πλοίο MV Helios Ray χτυπήθηκε από δύο πυραύλους του Ιράν(;)

Δύο πύραυλοι χτύπησαν το ισραηλινό εμπορικό πλοίο πάνω από την ίσαλο γραμμή



Μάρτιος 1, 2021. 19:02. Ελλάδα.

 

Το ισραηλινό πλοίο χτυπήθηκε από τουλάχιστον 2 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι «13» ανέφερε ότι το ισραηλινό ναυτικό πλοίο MV Helios Ray δέχτηκε επίθεση από έναν πύραυλο από το Ιρανικό Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν.

 Συνολικά, δύο πύραυλοι χτύπησαν το πλοίο, οι οποίοι προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο πλοίο - δύο τρύπες ενάμισι μέτρου καταγράφηκαν στο κύτος του, ωστόσο, το ίδιο το πλοίο δεν καταστράφηκε - τα χτυπήματα προκλήθηκαν πάνω από την ίσαλο γραμμή , οπότε δεν υπήρξε απειλή βύθισης του πλοίου.

«Το Ιρανικό Ναυτικό εκτόξευσε δύο πυραύλους σε ισραηλινό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν στις 26 Φεβρουαρίου. Ισραηλινοί αξιωματούχοι πληροφοριών ταξίδεψαν στο Ντουμπάι για να διερευνήσουν το περιστατικό. Το Ιράν γνώριζε ότι το πλοίο ανήκε στο Ισραήλ και υπολόγισαν το χτύπημα, ώστε να μην βυθίσει το πλοίο (χτύπησε πάνω από την ίσαλο γραμμή) και να βλάψει το πλήρωμα», δήλωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι.

Προς το παρόν, διεξάγεται έρευνα για την πυραυλική επίθεση σε ισραηλινό εμπορικό πλοίο, ωστόσο, προφανώς, εάν το Ιράν πραγματικά εμπλέκεται στην επίθεση σε ισραηλινό πλοίο, τότε οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το ιρανικό έδαφος και όχι από ταχύπλοα σκάφη, γιατί σε αυτήν την περίπτωση, η στιγμή της επίθεσης θα είχε καταγραφεί από άλλα πλοία που βρίσκονταν στην ίδια θαλάσσια περιοχή.


Подробнее на: https://avia.pro/news/izrailskiy-korabl-mv-helios-ray-obstrelyan-iranskimi-raketami


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr