Ο πρόεδρος της Αλβανίας κατηγόρησε την Αμερικανική Πρεσβεία για παρέμβαση υπέρ του Ράμα


Απρίλιος 24, 2021. 22:04. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, κατηγόρησε την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Τίρανα για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και την υποστήριξη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα πριν από τις αυριανές κοινοβουλευτικές εκλογές, όπως αναφέρει η «Λοκάλνο» των Σκοπίων.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας, ο Μέτα μίλησε έντονα για την πρέσβειρα Γιούρι Κιμ και την παρότρυνε να «σταματήσει να υποστηρίζει τον Ράμα, «ο οποίος σπάει τη σιωπή των εκλογών».

Ενώ η εκπομπή προβλήθηκε από το Siri TV, η Κιμ έγραψε ένα SMS στον Μέτα , όπως και στο Twitter για τις εκλογές της Κυριακής, απαντώντας στην προειδοποίηση του Μέτα, ότι οι Αλβανοί «θα πάρουν δικράνια και άλλα εργαλεία και θα βγουν στις 25 Απριλίου στους δρόμους»:


«Είναι απαράδεκτο ο καθένας να απειλεί ότι οι πολίτες θα πάρουν “δικράνια” στις 25 Απριλίου ή αν δεν τους αρέσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτές οι απειλές αξίζουν καταδίκη. Εκείνοι που υποκινούν τη βία θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα των λέξεων και των ενεργειών τους. Να σταματήσουν».

Lokalno

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr