Ο κρυφός πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας

Η ρωσική τηλεόραση παρουσίασε το απόκτημα του ρωσικού στρατού  το οποίο εξουδετερώνει το  νέο τουρκικό drone Μπαϊρακτάρ


Απρίλιος 23, 2021. 16:03. Ελλάδα.


Το ρωσικό κρατικό κανάλι «Ρωσία 1» παρουσίασε μια είδηση όπου ανέφερε ότι «τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Μπαϊρακτάρ δεν θα έχουν την τύχη να επιβιώσουν όταν τα ρωσικά Lancet απογειωθούν», όπως αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Το τούρκικο δημοσίευμα παρουσιάζει ως «ντροπή» την καταστροφή ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από τα τουρκικά εξοπλισμένα drone.

Από τη ρωσική πλευρά,  σε δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η Τουρκία κυκλοφόρησε βίντεο από την καταστροφή ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού- προφανώς στο Ιντλίμπ».



«Ο τουρκικός στρατός δημοσίευσε βίντεο που έδειχνε την καταστροφή δύο μονάδων ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού από το τελευταίο επιθετικό drone Akinci που χρησιμοποίησε τα λεγόμενα Μίνι Έξυπνα Πυρομαχικά (Mini Akilli Mühimmat - MAM-T)».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, αυτό υπενθυμίζει στον ρωσικό στρατό τη δύναμη της Τουρκίας και, τι είναι αξιοσημείωτο, καθώς το βίντεο δείχνει την καταστροφή του ρωσικού BTR-80 και του Pantsir-S,  τα αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα πυραύλων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Μάλιστα, τη στιγμή κατά την οποία,  όπως αναφέρεται, ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται ήδη για μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον μισθοφόρων των Τούρκων.


Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε, μπορείτε να δείτε μια επίδειξη του τρόπου με τον οποίο το τουρκικό αεροσκάφος AKINCI ανιχνεύει ρωσικό εξοπλισμό, κατά του οποίου εκτοξεύει τα πυρομαχικά MAM-T, το οποίο έχει αυξημένο εύρος πτήσης, κάτι που καθιστά το drone απροσπέλαστο για το ρωσικό  πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας Pantsir-S, το οποίο καταστρέφεται τελείως.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, η ενέργεια κατά των ρωσικών στόχων ήταν η απάντηση της Άγκυρας στα επιτυχή χτυπήματα του ρωσικού στρατού στις θέσεις των Τούρκων μισθοφόρων, καθώς και στις πρόσφατα αναδυόμενες πληροφορίες ότι οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις ετοιμάζονται να καταστρέψουν μια μεγάλη αποθήκη τουρκικών βαρέων στρατιωτικών εξοπλισμών και πυρομαχικά στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Η Μιλιέτ,  σημειώνει ότι το τούρκικο drone ντρόπιασε το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Παντσίρ, τόσο στη Λιβύη, όσο στη Συρία αλλά και στον πόλεμο του Καραμπάχ…

 


 

Πηγές: Avia.pro, Milliyet,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr