Ένταση στην κοινή συνέντευξη Τύπου Τσαβούσογλου – Δένδια: τούρκικο δημοσίευμα


Απρίλιος 15, 2021. 20:33. Ελλάδα.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλο και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σημειώθηκαν τεράστιες στιγμές, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Στη συνέντευξη Τύπου εκφράστηκαν αμοιβαίες κατηγορίες. Ο ομόλογος του Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Τουρκία για παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Αν κάνεις βαριές κατηγορίες μπροστά στον Τύπο, πρέπει να απαντήσω επίσης, δεν δεχόμαστε κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας», είπε ο Τούρκος υπουργός προς τον Έλληνα ομόλογό του που ήταν σε επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα.

Ωστόσο ο Έλληνας υπουργός κατηγόρησε την Τουρκία για παραβιάσεις διεθνών δικαιωμάτων, τότε ο Τσαβούσογλου είπε: «είναι απαράδεκτο να θίγονται θέματα που δεν συζητούνται εδώ, εάν κατηγορείτε τη χώρα μου και το έθνος μου, πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό», είπε.

Ο Τσαβούσογλου απάντησε: «Στην ομιλία μου δεν κατηγόρησα την Ελλάδα. Ο Δένδιας έκανε απαράδεκτες δηλώσεις κατά της χώρας μου στην ομιλία του. Η Ελλάδα είπε ότι η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα κυριαρχίας. Δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε. Τα μέτρα που παίρνουμε στοχεύουν στην προστασία των δικαιωμάτων μας. Αν ήρθατε εδώ για να κατηγορήσετε την Τουρκία θα πρέπει να απαντήσω», είπε όπως σημειώνει το τούρκικο πρακτορείο ilkha.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr