Πρώτη φορά: Η άσκηση «Ηνίοχος» ενώνει και στρατιωτικά ΗΑΕ και Ισραήλ


Απρίλιος 8, 2021. 21:53. Ελλάδα.

 

Σήμερα, Πέμπτη, ένας εβραϊκός ιστότοπος αναφέρθηκε σε μια κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΑΕ, η πρώτη του είδους , όπως γράψει αραβικό δημοσίευμα.

Συνεχίζει:

Ο εβραϊκός ιστότοπος «mako» ανέφερε, σήμερα το πρωί, Πέμπτη, ότι οι αεροπορικές δυνάμεις των Εμιράτων και του Ισραήλ κάνουν τελικές προετοιμασίες για τη διεξαγωγή κοινών αεροπορικών ασκήσεων μεταξύ τους, ξεκινώντας από τις 12 του μήνα, και αυτές οι ασκήσεις είναι οι πρώτες που θα πραγματοποιηθούν με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΑΕ δημόσια μετά την υπογραφή της συμφωνίας ομαλοποίησης.

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των διεθνών ασκήσεων (INIOCHOS/ΗΝΙΟΧΟΣ), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή των αεροπορικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Σλοβενίας και του Καναδά.

Ο εβραϊκός ιστότοπος επιβεβαίωσε ότι οι στόχοι των ασκήσεων  είναι να προσομοιώσουν τον τρόπο λειτουργίας σε επιχειρησιακό περιβάλλον παρόμοιο με το περιβάλλον στο οποίο η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία μπορεί να λειτουργεί σε κάποιο στάδιο, η οποία περιλαμβάνει προσομοίωση του βομβαρδισμού αεροδρομίων του «εχθρού» και εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων καθώς και με αντιμετώπιση εχθρικών drone.

Αποφασίστηκε ότι τα ΗΑΕ θα συμμετέχουν με αεροσκάφη F-16, κατά τη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, μαζί με αεροσκάφη διαφόρων τύπων για τις υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες.

Αναφέρεται ότι οι ασκήσεις θα ολοκληρωθούν στις είκοσι αυτού του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν συνήψαν ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ, στις 15 του περασμένου Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ray al Youm

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr