Η Τουρκία απαντά στη Ρωσία για τις πωλήσεις Drone στην Ουκρανία


Απρίλιος 15, 2021. 19:43. Ελλάδα.

«Σε πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ότι η Ουκρανία μπορεί να καταφύγει σε τακτικές που ακολουθήθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ  κατά των αυτονομιστών φιλορώσων», αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

 

Η επισήμανση του Λαβρόφ και η τούρκικη πρόταση

 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο, στην κοινή συνέντευξη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, επέκρινε την πώληση από την Τουρκία οπλισμένων drone στην Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ είπε ότι οι Ρώσοι είναι γνώστες των επαφών του Κιέβου με διάφορες χώρες όπως και με την Τουρκία και των ατέλειωτων στρατιωτικών δηλώσεων τους και προέβη σε μια συμβουλή «να αναλύσουν πρώτα τις δυνάμεις τους».

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι οι στρατιωτικές τάσεις του Κιέβου δεν πρέπει να ενθαρρυνθούν. Ωστόσο, στις δηλώσεις αυτές απάντησε η Άγκυρα.


«Μπορούμε να πουλήσουμε και στη Ρωσία»


Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξοπλισμένα drone θα μπορούσαν να πωληθούν και στη Μόσχα.

«Τα εξοπλισμένα εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα στην περιοχή δεν είναι ενάντια στη Ρωσία.  Χωρίς προϋποθέσεις, εάν συμφωνήσουμε στους όρους, θα διαπραγματευθούμε εάν κάποιος θελήσει να τα αγοράσει», αναφέρθηκε με την προσθήκη ότι εάν επιτευχθεί συμφωνία με τη Ρωσία  θα μπορούσαν να πωληθούν εξοπλισμένα drone.


Η ένταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας


Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο στις 30 Μαρτίου, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Ουκρανίας, Ρούσλαν Χόμτσακ  δήλωσε ότι η Ρωσία έστειλε στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία με το πρόσχημα μιας άσκησης.

Η Τριμερής Ομάδα Επαφής, η οποία αποτελείται από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σχετικά με την επίλυση της κρίσης στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας (Ντονμπάς) είχε λάβει συνολική απόφαση κατάπαυσης του πυρός από τις 27 Ιουλίου του 2020.

Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών, οι οποίοι ανακήρυξαν τη λεγόμενη ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση του Κιέβου από το 2014.

Doğru Haber Gazetesi

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr